Les estratègies de vacunació són el principal maldecap dels governs, que malden per assolir l’anhelada immunitat de grup al més aviat possible. Si just fa dos dies el president del govern espanyol prometia una pluja de vacunes amb l’objectiu d’injectar el 70% de la població a finals d’agost, ahir els dubtes sobre la fiabilitat d’AstraZeneca han fet variar el pla amb la suspensió de la inoculació d’aquesta marca a menors de seixanta anys. Amb tot, el govern espanyol es manté en el seu objectiu, però, si mirem les portades dels diaris d’aquest dijous, sembla que són els únics que s’ho creuen. Què Déu ens agafi confessats!, es deia en altres temps més temorosos quan algú cometia una falta que amb tota probabilitat li barrava les portes del paradís, però ara com ara no sabem ni tan sols si ens agafarà vacunats.

larazon

Qui tot plegat ho té més clar és La Razón, que assegura que El fiasco d’AstraZeneca dinamita el pla de vacunes i que hi ha Caos a la UE: l’Agència Europea del Medicament confirma que pot provocar trombes “inusuals” en casos “molt rars”. Amb tot, a la portada també s’hi veuen dues imatges de l’acte de Vox i aldarulls posteriors a Vallecas amb el titular Una puntada de peu, un vot.

elmundo

Al seu torn, El Mundo informa que Sanitat no posarà l’AstraZeneca a menors de 60 anys pels trombes i assegura que La decisió “per precaució” complica el calendari de vacunació 24 hores després de ser anunciat per Sánchez. També hi ha espai per al numeret d’Abascal a Vallecas: Vox clama per les agressions als seus seguidors a Vallecas: “De les pedrades en té la culpa Marlaska” i addicionalment informa que ‘El jutge Conde-Pumpido s’aparta del ‘procés’ per la pressió dels separatistes.

abc

Per la seva banda, l’ABC informa que Sanitat recomana a la pràctica no vacunar amb AstraZeneca i afegeix que El govern espanyol canvia l’estratègia i proposa immunitzar amb el fàrmac anglès només persones amb edats entre 60 i 65 anys.

elpais

Mesurat com gairebé sempre, El País explica que La vacuna d’AstraZeneca se suspèn per als menors de 60. Això sí, afegeix que El dictamen desferma un tomb en la immunització en diversos països d'Europa.

ara

elperiodico

elpuntavui

lavanguardia

Pel que fa als diaris editats a Catalunya, aquests en són els principals titulars: ‘Torna el confinament comarcal’ a l’‘Ara’; ‘La quarta onada força Catalunya a adoptar noves restriccions’ a ‘El Periódico’; ‘Marxa enrere’ a ‘El Punt Avui’ i ‘Espanya deixarà de vacunar amb AZ a menors de 60 anys per evitar trombes’ a ‘La Vanguardia’.

 

Imatge principal: Vacunació amb AstraZeneca en una església habilitada a Saragossa / Efe