Aquest 16 de gener, després de 20 mesos, tornem a veure el Barça masculí aixecant una copa, la Supercopa d’Espanya. Un títol de segona, dirien alguns, però que si s’aconsegueix contra l’etern rival, el Reial Madrid, deixa un bon gust de boca. Els de Xavi són els protagonistes de totes les portades de la premsa editada a Barcelona i també d’El País i El Mundo, que no amaguen la patacada de l’equip blanc, acostumat darrerament a guanyar títols. El primer títol de Xavi com a entrenador del Barça il·lusiona la culerada després de molts mesos de sequera. Entusiasme per l’exhibició de l’equip blaugrana, que es va mostrar molt superior i va golejar sense pietat l’equip d’Ancelotti.

Cimera hispanofrancesa

La victòria blaugrana anima l’inici de la setmana en què se celebra a Barcelona la cimera hispanofrancesa que ha enervat l’independentisme, que plantarà cara amb una concentració unitària per deixar constància, contràriament al que pretén demostrar el govern de Pedro Sánchez, que les demandes d’independència no han mort. El Periódico porta avui la qüestió a la portada, mentre que la resta paren atenció la pugna oberta entre el govern espanyol i l'executiu de Castella i Lleó que, de la mà de Vox, ha canviat els protocols per l’avortament per tal que els metges ofereixin a les dones que volen interrompre el seu embaràs a escoltar els batecs del fetus, una ecografia en 4D i atenció psicològica. Tot un paquet de mesures antiavortistes copiades del govern de la ultradreta d’Hongria.  Els d’Abascal fent de les seves amb el vistiplau d’un PP que traga a compte dels acords de govern, mentre al carrer Génova miren cap a una altra banda.

El lideratge de Núñez Feijóo

Precisament el líder del PP és el protagonista de portada de La Razón. Després que les últimes enquestes, el PP superi en intenció de vot el PSOE, Alberto Núñez Feijóo proclama que ell no es presenta a les eleccions generals que se celebraran enguany per liderar un bloc (el de la dreta) sinó un govern de majoria. El gallec fent campanya vist que per ara la demoscòpia li diu que està a prop d’ocupar La Moncloa, però que això, si passa, ara per ara només seria possible amb el suport de la ultradreta de Vox. Com li ha passat a Castella i Lleó.

El PSOE i la malversació

En aquest context, El Mundo segueix amb la seva dèria de furgar en les diferències al PSOE. Avui la cosa va dels barons del partit socialista que, segons el rotatiu, busquen distanciar-se del desgast de la marca Sánchez, ara no per haver suprimit la sedició, sinó per la rebaixa de les condemnes per malversació. Veure’m demà a qui li toca el rebre.

elperiodico
Portada El Periódico
lavanguardia
Portada La Vanguardia
elpuntavui
Portada El Punt Avui
ara
Portada Ara
elpais
Portada El País
elmundo
Portada El Mundo
larazon
Portada La Razón
abc
Portada ABC