El Barça ha gaudit i ha fet xalar els culers en una exhibició contra el Reial Madrid que ha recordat a temps passats per guanyar la Supercopa d'Espanya a l'Aràbia Saudita (1-3). Un excepcional Pablo Gavi ha iniciat el xou culer amb el primer gol i després l'han seguit Robert Lewandowski i Pedri González. I ja es pot dir que el Barça de Xavi Hernández per fi té el primer títol. I s'ha aconseguit en un Clàssic que es recordarà durant molt temps.

Gavi i Lewandowski lideren un gran Barça...

Els dos equips de gala a l'Estadi Rei Fahd de Riad, amb un Barça tornant a apostar pels quatre migcampistes i amb un Reial Madrid basant tot el seu joc a les opcions que tinguessin Karim Benzema i Vinícius Júnior. Però qui ha sorprès des de l'inici ha estat Xavi Hernández amb el seu plantejament valent i la seva execució encara millor. Gavi ha actuat a l'extrem esquerre, però caient al mig del camp, mentre que Alejandro Balde ha estat el carriler d'aquella banda tan perillosa.

Gavi Fede Valverde Militao Barça Real Madrid Supercopa / Foto: EFE
Pablo Gavi controlant la pilota / Foto: EFE

Tot i que en uns primers instants ha estat el Reial Madrid qui tenia la possessió, el Barça no ha trigat gaire a agafar les regnes del partit i a desenvolupar el seu millor futbol. Com si fos un equip experimentat, sense pressa, movent el rival de banda a banda i de davant al darrere. Ronald Araujo, aquesta vegada al lateral dret per frenar un desaparegut Vinícius, ha estat el primer en llançar un avís al minut 6 en una jugada d'estratègia. Al minut 11, primera rematada de perill de Lewandowski. I al 13, nou xut del polonès que un gran Thibaut Courtois ha salvat el Reial Madrid posant la mà i enviant la pilota al pal.

El Barça ha agafat el ritme i el Reial Madrid no l'ha pogut seguir. L'únic avís seriós ha estat una rematada de cap de Benzema al minut 18 que ha marxat fora. Però per aquesta tímida arribada blanca, unes quantes culers. Balde, Frenkie De Jong, Ousmane Dembélé, Pedri... I fins que Gavi ha fet el primer gol al minut 33 després d'una errada d'Antonio Rüdiger. I abans del descans, el segon gol del Barça, amb participació fonamental de De Jong, assistència de un omnipresente Gavi i definició de Lewandowski. El millor Barça ha marejat el Reial Madrid en uns primers 45 minuts excepcionals.

Gavi Lewandowski gol FC Barcelona Madrid final Supercopa
Pablo Gavi i Robert Lewandowski celebrant un dels gols del Barça / Foto: EFE

... i desesperen el Reial Madrid

Però és que el partit no ha canviat gens al segon temps tot i el canvi de Rodrygo Goes per Eduardo Camavinga per part del Reial Madrid. El Barça ha seguit dominant i ha tingut més oportunitats. Els blancs han estat més ofensius per obligació, però els blaugrana s'han defensat a un altíssim nivell quan ha fet falta. I Marc-André Ter Stegen seguia sent un espectador més d'un Estadi Rei Fahd amb molt aficionat merengue.

Pedri, Gavi, De Jong, Sergio Busquets, Dembélé, Kounde, Christensen, Araujo, Lewandowski, un incombustible Balde... han començat a fer passades i a combinar per acabar desesperant un Reial Madrid sobrepassat en tots els aspectes del joc. I també s'han anat acumulant les ocasions culers, però Courtois ha mantingut el Reial Madrid amb una mica de vida. I una nova aparició excepcional de Gavi ha originat l'atac del Barça per assistir Pedri i fes el tercer gol culer al minut 69. Final sentenciada.

Pedri, Gavi y Lewandowski celebrando / Foto:  FC Barcelona
Pedri González i Pablo Gavi celebrant el tercer gol del Barça / Foto: FC Barcelona

El Barça ha estat tan superior que ha generat alguns 'olé' a l'Aràbia Saudita. I faltava per aparèixer Ter Stegen, que també ha fet una gran intervenció a un xut de Rodrygo en els últims minuts del partit. Xavi Hernández només ha fet els canvis en el tram final, donant entrada a Raphinha, Franck Kessie, Eric Garcia, Ansu Fati i Sergi Roberto, però és que no podia tocar res del joc perquè el nivell demostrat havia estat altíssim. I un gol de Benzema a l'última jugada del partit ha completat la final. El Barça s'ha exhibit i ha guanyat el primer títol de la nova era davant d'un Reial Madrid que ha acabat totalment desesperat.