Abans de parlar d’afers seriosos, és irresistible i obligat un comentari fàcil i rialler sobre el titular de l’entrevista d’El Mundo a Toni Cantó, aquest diputat valencià d’UPyD que va passar a ser diputat de Ciutadans i que ara aspira a ser diputat del PP (si més no d’Isabel Díaz Ayuso, presidenta de la comunitat de Madrid). Diu Cantó que ell no s’ha mogut de lloc, que és Ciudadanos qui ho ha fet. El comentari: sembla l’acudit del que escolta a la ràdio del cotxe l’avís que un conductor va contra direcció per l’autopista i reacciona indignat: “Com que un? TOTS van contra direcció!” No és per criticar Cantó —que seria fer-te perdre el temps perquè a l’home se li’n refot— sinó la poca traça del diari per trobar una altra declaració per titular l’entrevista i respectar el decòrum de la portada.

Aquest divendres és dia per dir que el El Periódico d’ahir potser tenia una mica de raó en descriure com a “caos” el pla de vacunació europeu. En canvi, es va emportar un bolet d’aquesta columna. Esclar que la portada d’ahir es va fer a la vista dels fets d’ahir i no dels d’avui, però és just reconèixer que no era un titular “absurd”. Ho podríem deixar en “exagerat”.

Aquest divendres també és el dia que l’estira-i-arronsa entre partits independentistes per formar Govern no apareix més que lateralment a les portades dels diaris impresos. La Vanguardia és l’únic —no és poca cosa— que sembla una mica esverat. El Punt Avui també ho té gran. La resta segueixen sense fer-ne gaire cas, i això que aquest dijous s’ha sabut que Junts s’abstindrà en la primera volta al Parlament, que se celebra avui. És a dir, que hi havia un fet rellevant en un dia rellevant. Ni així. L’Agustí Colomines explicava per aquí que no n’hi ha per tant, i en Joan J. Queralt qualifica la cosa de “frivolitat” i “vodevil”. Bé, això. Que els diaris no en fan gaire cas.

Tampoc no fan gaire cas de la situació epidemiològica de Madrid. Segons el trio de la benzina, la resta del món són (som) uns talossos per tenir-ho tot tan tancat i barrat, mentre que a Madrid Ayuso somos todos, gracias por cuidarnos, com diuen els cartells enganxats en comerços i bars per celebrar que és una de les ciutats amb menys restriccions d’Europa. Bé, doncs la portada de La Vanguardia explica avui que Madrid, on hi viu el 13,8% de la població d’Espanya, aplega al 40% dels contagis de l’Estat. Era hora de dir-ho. Gracias por cuidarnos, La Vanguardia.

EPC

ARA

LV

EPA

EP

EM

ABC

LR