Torna la Guàrdia Civil a les portades del diaris de Madrid, i no és precisament pels seus extensos informes sobre l’independentisme i les seves activitats terroristes. El lapsus (o no) del cap de l’Estat Major de la Guàrdia Civil, el general José Manuel Manzano, quan ha admès a micròfon obert que treballen per minimitzar el clima contrari al govern espanyol, ha encès el trifachito mediàtic madrileny, que encara s’està recuperant de l’ensurt. Aquells que els ha donat munició contra l’enemic número 1 d’Espanya, l’independentisme, ara treballen per al govern socialcomunista. Qui ho havia de dir. Però si això serveix per atacar el govern de Pedro Sánchez en plena crisi pel coronavirus, benvingut sigui.

Així el general ocupa la portada pòster de l’ABC en ple debat sobre allò que tant preocupa el rotatiu, la llibertat d’expressió. Les explicacions del ministre de l'Interior no convencen, però sí les demandes de responsabilitats del PP, Ciutadans i Vox. L’assot del govern espanyol en aquesta crisi del coronavirus, El Mundo, va per feina i segueix donant protagonisme al líder del PP. Si ahir el va entrevistar, avui, dia en què s’ha reunir amb Pedro Sánchez, Pablo Casado lidera la revolta política pel lapsus del general: demanarà explicacions al president espanyol si va ordenar a Interior perseguir les crítiques. Ai, el PP! Què feien ells amb els cossos i forces de seguretat de l’Estat quan ocupaven la Moncloa? Si Jorge Fernández Díaz se sincerés d’una vegada... I com no podia ser d’una altra manera, La Razón, s’apunta a la caça del general, més ben dit, a la caça del govern espanyol.

abc

elmundo

larazon

El País no troba que el tema es mereixi un espai a portada, com tampoc els diaris editats a Barcelona, més preocupats per qui té les competències per gestionar el desescalament del confinament. Mentre que l’Ara i El Punt Avui destaquen la demanda del president Quim Torra que en sigui la Generalitat la responsable, La Vanguardia, com és habitual, es posa al costat contrari per deixar clar que qui mana, Sánchez, serà qui la dirigirà. Res de nou mentre segueix el confinament.

aralavanguardia

elpuntavui

elpais

elperiodico

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.