Allau de crítiques al cap de l'Estat Major de la Guàrdia Civil, José Manuel Santiago. Aquest general és un dels habituals en les rodes de premsa del comitè tècnic de gestió contra el coronavirus i avui ha especificat la feina de la guàrdia civil contra les mentides o fake news: "Treballem amb els nostres especialistes en dues direccions: a través del comandament d'informació per evitar l'estrès social que forma aquesta sèrie de mentides i l'altra per minimitzar aquest clima contrari a la gestió de crisi per part del govern".

Santiago, que normalment detalla les detencions que la Guàrdia Civil ha registrat en les darreres 24 hores, algunes anècdotes o fets ocorreguts en l'àmbit dels robatoris o els pavellons que aquest cos desinfecta a diari, avui ha anat més enllà i ha detallat una gestió favorable a la informació oficial que vol donar el govern de Pedro Sánchez. Les crítiques, sobretot del PP i Vox, no s'han fet esperar.

Els populars demanen la seva compareixença i també la del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, per donar explicacions davant del Congrés dels Diputats. Al seu torn, Marlaska ha volgut treure ferro i ha especificat que tot plegat "es tracta d'un lapsus" del general.

El ministre ha donat dos exemples de què entenen per treball en comú amb la guàrdia civil com és combatre les informacions sobre "la existència d'una vacuna que encara no es dona per raons geopolítiques i d'estratègia" o bé l'existència de mètodes tradicionals per frenar el coronavirus.