PP i Vox han anunciat iniciatives parlamentàries i jurídiques després de les declaracions del cap d'Estat Major de la Guàrdia Civil, el general José Manuel Santiago, en les que va citar com a línia de treball sobre les faules "minimitzar aquest clima contrari a la gestió de crisi per part del Govern".

En roda de premsa després de la reunió del comitè, Santiago va afirmar: "Estem treballant amb els nostres especialistes en dues direccions, una a través de la Direcció d'Informació amb l'objectiu d'evitar l'estrès social que produeix tota aquesta sèrie de faules, l'altra línia de treball és minimitzar aquest clima contrari a la gestió de crisi per part del govern, totes aquestes faules els tractem de desmentir a través de les nostres xarxes socials".

Arran d'aquestes paraules, la portaveu del PP en el Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, ha anunciat la petició de compareixença del ministre de l'Interior i altres alts càrrecs del ministeri perquè expliquin aquestes declaracions. Marlaska, per la seva part, ha explicat que s'ha tractat d'un "lapsus".

El president de Vox, Santiago Abascal, ha reclamat per la seva part la dimissió del Govern, que segons el seu parer "vol matar la llibertat d'expressió utilitzant una institució estimada pels espanyols, la Guàrdia Civil."

A més, Abascal ha anunciat en el seu compte de Twitter "accions judicials urgents contra els qui han donat les ordres i els funcionaris que les acatin".

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.