El PP va viure ahir un dia de glòria. Aquest és el missatge que traslladen la majoria de portades que ens trobem aquest dilluns al quiosc. Certament, els populars van aconseguir ahir aplegar a Madrid un nombre considerables de persones contra l’amnistia, embolcallant el seu presidenciable, Alberto Núñez Feijóo, però també és cert que el gallec se sotmetrà a partir de dimarts a un debat d’investidura que certificarà el seu fracàs per arribar a La Moncloa. D’això no en parlen avui les portades del trio de la benzina, que posen en el focus en l’èxit, a parer seu, de la convocatòria.

El més entusiasta, com no podia ser d’altra manera, El Mundo, que assegura que els populars van “desbordar contra els privilegis per a una elit”. Així defineixen a l’independentisme, als que es podrien beneficiar d’una llei d’amnistia. Sense cap referència a la investidura, el rotatiu ja dona per fet el fracàs de Feijóo i el seu paper com a líder de l’oposició amb l’amenaça que hi haurà més mobilitzacions com la d’aquest diumenge si el PSOE cedeix a Puigdemont. Aquest rotatiu és l’únic que destaca a portada que la protesta va comptar també amb la presència de votants de Vox i de simpatitzants del PSOE. Ja els hi agradaria que hi hagués algun diputat socialista que donés la sorpresa aquesta setmana...

"Indignitat de l'amnistia"

La Razón llança un únic missatge amb la seva portada: “No a la impunitat” amb una gran foto de l’avinguda Felip II a vessar. Els populars, ens expliquen, són els únics que defensen els ciutadans “lliures i iguals”. I aquí entra Feijóo: “Defensaré la igualtat encara que em costi la presidència”. Potser caldria recordar-li que la presidència no la té per no haver aconseguit els vots necessaris, propis o gràcies als socis. Aquesta és la realitat, aquest és el seu fracàs. L’ABC és l’únic rotatiu del trio de la benzina que utilitza la paraula maleïda, amnistia i parla d’indignitat. També és l’únic que posa Ayuso, juntament amb Feijóo, Aznar i Rajoy, a la portada. Tot per donar la imatge d’una unitat en la qual no creu massa gent després del fracàs del partit el 23-J. El País sí que posa el dia a la nafra quan titula que Feijóo reivindica el seu lideratge abans de la investidura fallida i destaca el to crispat del líder del PP, que apunta maneres de com actuarà, o com el faran actuar, com a líder de l’oposició.

Una altra cosa és la premsa editada a Barcelona, que aquest dilluns dona protagonisme tant a l’acte del PP contra l’amnistia, com a la intervenció de Pedro Sánchez a la Festa de Rosa, on el president socialista va donar per fet que no hauria d’abandonar La Moncloa gràcies al vot de l’independentisme. De l'amnistia no en va parlar directament, ara parlen els silencis.

elmundo
El Mundo
larazon
La Razón
abc
ABC
elpais
El País
lavanguardia
La Vanguardia
ara
Ara
elperiodico
El Periódico
elpuntavui
El Punt Avui