Arriba el dia D contra l’amnistia. El gran míting atiat per José María Aznar contra l’amnistia que havia d’aplegar a tots els ciutadans d’ordre en contra d’una amnistia als independentistes s’ha anat aigualint fins a la celebració d’un acte de partit en una plaça de Madrid. Tot i això, el PP espera donar un cop d’efecte a dos dies de la celebració del debat d’investidura que certificarà que Alberto Núñez Feijóo no té prou vots per ocupar la Moncloa. En aquest context. El Mundo posa el coll aquest diumenge contra l'amnistia, qüestió a la qual dedica bona part de la seva portada d’aquest diumenge de la Mercè.

Com porta fent dia rere dia des de fa setmanes, els del Mundo echan el resto i ens presenten un PP unit contra l'amnistia abans de la investidura. Tots els barons, destaca el rotatiu, fan costat a Feijóo, des d’Isabel Díaz Ayuso (que està esperant que el presidenciable se la foti per liderar el partit) a Almeida, passant pels expresidents Aznar i Mariano Rajoy. Aquí la unitat. Per si no n'hi hagués prou, a la crida a sortir al carrer contra l’amnistia se sumen les paraules del president suplent del CGPJ, Vicente Guilarte, que assegura que l’amnistia “política” que es planteja és aliena a l’interès general. Avisa que la judicatura no la veu bé. I per acabar de rematar-ho, oju, que amb l’amnistia l’Estat deixarà d’ingressar 10,3 milions d’euros que es pretenia cobrar en concepte de multes a càrrecs del govern durant el procés.

Menys entusiasme a les portades de l’’ABC’ i ‘La Razón’

L’ABC sembla poc interessat en l’acte contra l’amnistia i posa el focus en la investidura entrevistant el presidenciable Feijóo, si bé no hi confia massa en el seu futur perquè, contràriament al que és habitual, no li dona tot el protagonisme a la portada. L’oli i el paper que juguen els intermediaris a l’hora de fixar-ne el preu s’emporten la fotografia. Tampoc es veu massa entusiasmat a La Razón que posa el focus amb les negociacions del PSOE amb Carles Puigdemont per a la investidura que es pot celebrar un cop fracassi la de Feijóo. Aquest rotatiu assegura que Pedro Sánchez ha donat ordres als seus ministres que "mimin" a Carles Puigdemont i no interfereixin en les negociacions. Una nova genialitat dels de Paco Marhuenda.

La investidura també ocupa a La Vanguardia, que recull el degoteig de crides al transfuguisme des de les files del PP per aconseguir suports de socialistes crítics amb la negociació d’una amnistia. Des d’El Periódico, el president de la Generalitat valenciana, Carlos Mazón, sosté que Feijóo sortirà reforçat i guanyarà lideratge encara que no tiri endavant la seva investidura. El temps dirà si les coses aniran per aquí. Que li preguntin a Isabel Díaz Ayuso, que avui intervindrà a l’acte contra l’amnistia.

elmundo
El Mundo 
Abc
Abc
larazon
La Razon
lavanguardia
La Vanguardia
elperiodico
El Periódico
elpais
El País
ara
Ara
elpuntavui
El Punt Avui