Tic, tac, tic, tac. S’acosta la data per a la constitució d’ajuntaments i de parlaments autònoms i hi ha qui comença a quedar retratat. És el cas d’Albert Rivera, que ha aixecat sense cap pudor el cordó sanitari a Vox i ja negocia amb la formació d’extrema dreta la comunitat de Madrid. Ara dic blat, ara dic ordi.

Les portades d’avui, dia en que se celebra el descens de l’Esperit Sant sobre els deixebles de Jesucrist cinquanta dies després de la resurrecció, recullen el canvi d’estratègia de Ciutadans, si és que realment n’hi ha hagut de canvi, que ara no té cap problema per asseure amb Vox i buscar el seu suport per fer-se amb el govern de Madrid. La formació liderada per Rivera no té cap problema per mirar ara cap la dreta més extrema si és per tocar poder, encara que sigui empassant-se promeses electorals.  Posar cordons sanitaris té els seus riscos. Veurem que passa amb el que han trenat les forces unionistes a Barcelona per impedir que l’independentisme es faci amb l’alcaldia i que porta a Manuel Valls, company de candidatura de Ciutadans, a donar el seu vot a la candidatura d’Ada Colau.

LaRazón

El Pais

El cordó sanitari a Vox no va ser l’únic que va aixecar Rivera en campanya. També ho va fer amb el PSOE. I caldrà veure que passa amb la investidura de Pedro Sánchez. El president espanyol en funcions estaria pressionant Podemos i Ciutadans amb la repetició de les eleccions si no compta amb una majoria per ser investit. Busca el suport incondicional dels de Pablo Iglesias i l’abstenció dels d'Albert Rivera.

ARA

Mentre es negocien pactes locals i autonòmics el judici al procés arriba aquesta setmana a la seva fi. Ho destaca en portada La Vanguardia per avançar allò que tothom dona per fet: que el tribunal presidit per l’implacable Marchena no cedirà ni un mil·límetre i mantindrà empresonats els presos polítics fins que dicti sentència. Les defenses han avançat que, en acabar el judici, presentaran l’enèsima petició de la llibertat dels presos sabedors que no prosperarà.

LaVanguardia

La foto de les portades avui, no se l’emporta ni Rivera ni Abascal.  La imatge comuna a totes les portades, amb l’excepció d’El Punt Avui, és per a Rafael nadal, guanyador per dotzena vegada del Roland Garros. Tota una gesta.

ElPuntAVUI

El Periodico

El Mundo

ABC