Les noves targetes de transport de l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona han agradat als diaris de la ciutat, que obren amb el tema amb paraules gruixudes —sacsejada i gir— fora de La Vanguardia, que exagera una mica amb l’enrabiada de Trump, que ha marxat empipat de la cimera de l’OTAN perquè el criticaven, una rebequeria adolescent que ha espatllat la foto final de la trobada. The Economist, per citar una capçalera ben informada i, per tant, influent, diu a la seva crònica que la cimera ha acabat “amb els tradicionals embolics de sempre”. Res.

Trump no fa res perquè sí. Ell ha marxat de la cimera brandant el seu nacionalisme de sèrie B perquè així es presenta als seus votants com una mena de Gary Cooper, sol davant del perill, aixecant la bandera davant d'uns socis aprofitats. High Noon. L’impeachment (el procés de destitució) el té gairebé fora de control i ell aprofita qualsevol oportunitat en clau electoral. Segurament el tema “Trump marxa empipat” serveix per a atraure la lectura, però és complicat deduir d'aquí que l’OTAN es divideix més del que ja n’estava.

A Madrid és una altra cosa. El País insisteix a destacar qualsevol cosa que desdramatitzi l’acord de govern entre el PSOE i Unidas Podemos amb el permís d’Esquerra. A l’altra banda del ring, El Mundo, l’ABC i La Razón promouen als titulars el cas de les factures falses de la UGT d’Andalusia i la possibilitat que Junqueras quedi en llibertat “abans de la investidura”. 

Només dos detalls. Pel que fa a La Razón, el moment que al secretari general d’ERC li atorguin el tercer grau (no "la llibertat", quina barra, titular així) no afectarà gens a la negociació, però com que els presos polítics —Junqueras en particular— són material inflamable per al patrotisme espanyol de copa d’anís i truita de patates, ho fan servir per excitar els ànims. A El Mundo tenen la barra d’enganxar al titular del processament de diversos dirigents de la UGT una peça titulada “Els líders de la UGT i CCOO, lobistes de Junqueras”, com si una cosa i l’altra tinguessin relació. De la mateixa manera, l’ABC il·lustra la cosa amb una foto de Pedro Sánchez. Doncs això: mala bava.

ARA

EPA

EPC

LV

EP

EM

ABC

LR