El president dels Estats Units, Donald Trump, ha confirmat avui que torna al seu país una vegada concloses les seves reunions bilaterals en la cimera de l'OTAN a Watford, al nord-oest de Londres, i que no oferirà la roda de premsa final, segons ha assenyalat en el seu compte de la xarxa social Twitter, després que anticipés aquesta possibilitat en unes declaracions als mitjans durant la seva trobada amb la cancellera alemanya, Angela Merkel.

Trump ha cancel·lat la seva compareixença davant la premsa després de qualificar el primer ministre del Canadà, Justin Trudeau, de ser una persona amb "dues cares" i d'acusar-lo de no contribuir prou a les arques de l'Aliança Atlàntica.

Trump va criticar Trudeau després que circulés per internet un vídeo gravat durant la recepció d'ahir a la nit al palau de Buckingham, en el qual es veu el primer ministre canadenc i altres líders burlant-se del president i de les seves llargues rodes de premsa.

"Ell té dues cares (...) és un tipus agradable. El trobo agradable però la veritat és que li he cridat (l'atenció) pel fet que no està pagant el 2% (del PIB a l'OTAN) i imagino que no està gaire content per això", va afirmar Trump.

El vídeo mostra Trudeau; el primer ministre britànic, Boris Johnson; el president francès, Emmanuel Macron, i la princesa Ana, filla de la reina Isabel II d'Anglaterra, aparentment burlant-se de Trump.

El canal canadenc CBC News va posar a Twitter una versió editada d'un enregistrament de la vetllada oferida per Isabel II atribuïda al "pool" que capta les imatges dels mandataris, que ha estat vista ja per mes de quatre milions de persones.