La T-10 puja de preu i passa a dir-se T-casual; a partir de l'1 de gener de 2020 passarà de costar 10,20 euros a 11,35. Pel que fa a la T-mes, ara s'anomenarà T-usual i baixarà dels 54 euros als 40.

Noves tarifes dels títols de transport ATM (gener 2020)

L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha informat avui de les noves tarifes de tots dos títols de transport, que pretenen "beneficiar la freqüència de l'ús", segons ha dit el conseller de Territori, Damià Calvet en la roda de premsa.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat que aquestes propostes suposen "una revolució tarifària" perquè "arriba la tarifa plana al transport públic" de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Per la seva banda, la T-jove, amb viatges il·limitats per als menors de 25 anys durant 90 dies, baixarà de preu un 25%, fins als 80 euros. La Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona asseguren que la nova política tarifària és més senzilla i premia els usuaris habituals.

El bitllet senzill es manté, però s’encareix i deixa de tenir un preu únic. Si a la tarifa de 2019 costava 2,20 euros, a partir del 2020 el preu es fixa per zones; el preu per una zona puja 20 cèntims i passa a costar 2,40 euros.

Caducitat de títols adquirits durant el 2019

Els usuaris que a partir del gener encara disposin de viatges amb la seva targeta T-10 -actualment multipersonal (amb el canvi, passa a ser unipersonal)- podran utilitzar-la de forma unipersonal fins al 29 de febrer. En cas que no hi estiguin interessats, podran dirigir-se als Punts d'Atenció per reclamar la devolució de l'import pel nombre de viatges no usats. La resta de títols adquirits durant el 2019 podran utilitzar-se fins la seva data de caducitat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat