Diumenge de desbandada. La relaxació de les restriccions a causa de la pandèmia de la Covid ha tingut l’efecte esperat aquest cap de setmana. Just acabades les festes de Nadal ens van confinar, primer al municipi, després a la comarca i ara ja podem sortir arreu del país, amb la nostra bombolla, i, no ens enganyem, ho estàvem esperant. I així ho recullen les portades dels diaris editats a Catalunya que trobem avui al quiosc, amb uns missatges que de ben segurs fem nostres. “Ganes de sortir de casa”, diu El Periódico, que mostra el que ha triat a fer la gent aquest dissabte: anar de compres (encara que fent cua), gaudir d’un àpat a l’aire lliure a prop del mar o anar a esquiar. En la mateixa línia, La Vanguardia ens parla de la primera escapada de l’any i El Punt Avui posa el focus amb la recuperació de l'activitat comercial.

Sens dubte de ganes hi havia, com ho demostren les dades de mobilitat d’aquest cap de setmana a l’àrea metropolitana, on les entrades i sortides han augmentat un 50% respecte al cap de setmana passat. En definitiva, oxigen per al turisme, l'hostaleria i el comerç. Ara bé, enlloc veiem l’altra cara de la moneda, com la incidència de la Covid va creixent a poc a poc. La corba torna a pujar a una setmana de l’inici de la Setmana Santa. Protecció Civil ha demanat prudència, cosa difícil quan fa tres mesos que estem tancats. Esperem que no s'hagi d’anar enrere, ara que la campanya de vacunació està a mig gas a conseqüència de la crisi de la vacuna AstraZenaca.

Sánchez i eleccions anticipades

La premsa editada a Madrid, a les acaballes del pont de Sant Josep, té la mirada fixada en l’efecte del tsunami originat per la moció de Múrcia i la decisió (veurem si suïcidi polític) de Pablo Iglesias de deixar la Moncloa per presentar-se a les eleccions de Madrid. Són moltes les càbales que hi ha sobre què pensa fer Pedro Sánchez, ara que el líder de Podemos ha decidit plegar i tenir la llibertat de carregar contra allò que no li agrada que fa el govern, com ara amb els lloguers.

Així El Mundo assegura que Moncloa descarta avançar les eleccions encara que es trenqui la coalició i assegura que Sánchez està disposat a governar, si cal per decret, sense el suport de Podemos i d’ERC. La Razón, però, apunta cap a una altra direcció i assegura que els ministres i l’oposició donen per acabada la legislatura i creuen que el president del govern estan barrinant si avança les eleccions després de la sortida d’Iglesias. I avui descansem de Ciutadans, que prou malament estan.

elperiodico

lavanguardia

elpunt avui

elmundo

larazon

elpais

ara

 

abc