Els termòmetres arriben a 40 graus i les portades també cremen ara que Corinna Larsen ja té data per declarar davant del jutge pels comptes suïssos de l’emèrit, per l’ultimàtum de Quim Torra d'un possible confinament en deu dies si les xifres de contagis no baixen i pel desastre a què es veu abocat el sector turístic davant la incapacitat del govern de Pedro Sánchez d’aturar les recomanacions fetes per governs de la UE per no viatjar a destinacions a catalanes i espanyoles.

Anem a pams. La majoria de diaris que ens trobem avui als quioscos recullen la imputació a l’examant de Joan Carles I en una de les incomptables causes contra l’excomissari Villarejo. Tots excepte La (monàrquica) Vanguardia, que manté el seu particular cordó sanitari en defensa dels inquilins de la Zarzuela, i l’Ara, que fa, un altre cop, com que això no va amb ells. Per contra el trident mediàtic de la dreta espanyola, s’hi abona amb diferent intensitat. Corinna Larsen es mereix avui la portada pòster de l’ABC, que avui ja no pot mirar cap a una altra banda. Per contra El Mundo apunta més amunt i assegura que és ara la Moncloa qui apressa Felip VI a apartar el seu pare per pactar els pressupostos. Però no pateixin per l’emèrit, que ja té qui li pagui el lloguer. Els seus amics estan disposats a aportar els diners que calguin perquè segueixi vivint a Espanya (com si no en tingués) i s’ofereixen a aconseguir fins a DOS MILIONS d’euros per llogar-li un habitatge (serà un palau?) en una zona residencial de Madrid. Quins bons amics que té l’emèrit! Quants favors li deuen deure!

Fracàs diplomàtic

L’altre protagonista del dia és, un cop més, Pedro Sánchez i la seva manifesta incapacitat per posar fre a les restriccions que arriben des d’Europa per als turistes. La resposta del Regne Unit a la petició d’aixecar les restriccions ha estat recomanar que no es visitin ni les Balears ni les Canàries, mentre altres governs amplien la llista i recomanen no viatjar a Barcelona. El desastre diplomàtic és manifest. Tot un fracàs. I enmig d'això, surt Fernando Simón i assegura que des del punt de vista sanitari el millor que ens pot passar és que no vinguin els britànics. La polèmica esta servida: salut o economia?

I mentre el sector turístic s’ensorra amb anul·lacions i pèrdues a la borsa, incapaç de veure com sortir del pou, cada dia que passa sumem més contagis, cosa que ha portat el president Quim Torra a fer un dur ultimàtum del qual es fan ressò totes les capçaleres editades a casa nostra. Si no s’actua amb responsabilitat (mascareta/distància/rentat de mans) i en deu dies no es capgira la situació, tornarem a com estàvem al març. Vaja, que ens poden tornar a confinar. La cosa està que crema.

abc

elmundo

larazon

elperiodico

lavanguardia

elpunt avui

ara

elpais