L'emèrit té molts amics i, entre aquests, n'hi ha una desena disposats a aportar uns 200.000 euros cada un per reunir dos milions que assegurin la manutenció de Joan Carles I.

Els empresaris propers a l'emèrit asseguren que si aquest es vol quedar a Madrid s'hauria de crear una associació que llogui un habitatge i contracti personal que proporcioni assistència i seguretat al pare de Felip VI perquè pugui subsistir amb "certa dignitat". Els seus amics posarien els diners, segons publica El Mundo.

Altres fonts de la Zarzuela han explicat a l'esmentat mitjà que hi ha partidaris que l'emèrit deixi Espanya temporalment per tal que quedi més clar el seu distanciament de Felip VI i així es protegeixi millor la institució.

La destinació de Joan Carles I no se sabrà abans que s'acabi la gira per Espanya de Felip VI i Letícia amb motiu del coronavirus. Les últimes escales són aquest dimecres a Cantàbria i el dia 31 a Astúries.

Els Pressupostos

Això arriba en el moment en què el govern de Pedro Sánchez apressa la Zarzuela per tal que aparti el rei emèrit abans que comenci la negociació dels Pressupostos Generals de l'Estat.

Empresaris propers al rei emèrit han confirmat aquesta informació. Aquesta urgència es deuria al fet que la Moncloa considera que apartar el rei i buscar-li una residència privada facilitaria aprovar els Pressupostos.

L'herència i l'assignació

A principis del març, el rei Felip VI va renunciar a l'herència del seu pare Joan Carles i li va retirar l'assignació, arran de l'escàndol dels diners a Suïssa i el fet que l'actual monarca apareix com a segon beneficiari d'un dels comptes de la fundació offshore, segons un comunicat de la Casa Reial. El comunicat admet que Felip VI estava al corrent dels comptes a paradisos fiscals del seu pare des de fa gairebé un any. I pel que diu, en aquell moment va renunciar als diners en una acta notarial.