Els positius a Lleida segueixen a la baixa però, per contra, a Barcelona ciutat i l'Àrea Metropolitana no paren de créixer. Segons les dades que ha facilitat el Departament de Salut, en les darreres 24 hores hi ha un total de 91.337 contagiats per coronavirus a Catalunya, 724 més que ahir.

Concretament, dels casos nous amb prova confirmada, 172 s'han detectat a Barcelona ciutat, 217 a l'Àrea Metropolitana Nord, 187 a l'Àrea Metropolitana Sud, 30 al Camp de Tarragona, 16 a la Catalunya Central, 52 a Girona, 37 a Lleida i 11 a les Terres de l'Ebre. D'altra banda, a la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran no s'han detectats nous casos de Covid-19.

Tres noves defuncions

Aquest diumenge es van registrar 12.677 morts des de l'inici de la pandèmia, i aquest dilluns n'hi ha un total de 12.680, tres més. D’aquests, 6.948 han estat en un centre hospitalari o sociosanitari, 4.116 en una residència i 806 a casa. Els casos restants són casos no classificables per manca d’informació.

Altes i baixes hospitalàries

Des de l'inici de l'epidèmia fins ara, un total de 4.250 persones han estat ingressades de gravetat; actualment n'hi ha 77. Per contra, s’han comptabilitzat fins avui 40.806 altes hospitalàries de persones amb Covid-19.

Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 15.610 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus.

Pugen els hospitalitzats a Lleida

El nombre de persones ingressades amb Covid-19 als hospitals de la regió sanitària de Lleida torna a pujar i ja arriba a les 203 persones, set més respecte el dia anterior, segons el Departament de Salut.

Les UCI dels diferents centres hospitalaris també registren un increment de dos pacients i ara ja n'hi ha 22. Des que va començar el rebrot al Segrià, un total de 165 persones han estat donades d'alta a l'Hospital Arnau de Vilanova, i al Santa Maria n'han estat un total de quatre. Pel que fa als centres habilitats per aïllament dels temporers de la fruita o que no tenen possibilitat de confinar-se, n'hi ha 49, repartides entre l'Hotel Rambla i la casa de colònies La Manreana de Juneda.

A l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova hi ha 85 persones ingressades amb coronavirus, vuit més respecte a diumenge. D'aquestes, 11 es troben a l'UCI i 74 a planta. A l'Hospital Universitari Santa Maria el nombre de persones ingressades s'ha incrementat de tres, de 32 a 35. D'aquestes, 29 es troben a planta i sis estan a l'UCI. D'altra banda, a l'Hotel Salut Nastasi baixa a 18 el nombre de persones ingressades, una menys que diumenge, i en altres centres hospitalaris de la regió sanitària hi ha 65 persones, de les quals cinc a l'UCI i 60 a planta.

Finalment, respecte als que fan l'aïllament als centres habilitats, a l'Hotel Rambla hi ha 16 persones, de les quals 2 amb Covid-19 positiu i 14 són contactes. A La Manreana hi ha 24 persones, totes amb Covid-19 positiu.