Després que el Regne Unit hagi desaconsellat viatjar a tot l'estat espanyol, incloent les illes, i que Bèlgica prohibeixi els viatges turístics a Lleida i Osca, ara Holanda s'ha sumat amb restriccions molt específiques: el govern dels Països Baixos ha recomanat no viatjar a Barcelona i als seus voltants si no és essencials.

La recomanació insta també als ciutadans holandesos que es trobin a Lleida i Barcelona a tornar immediatament a Holanda i fer una quarantena domiciliària de 14 dies.

No fer turisme a Barcelona

Holanda ha ajustat aquest dilluns les recomanacions de viatge a Barcelona i els seus voltants, zones que passen a estar en color taronja, una qualificació que fins ara només tenia Lleida. En una actualització del mapa on es recullen les recomanacions de viatge a Espanya, el Ministeri holandès d'Exteriors ha explicat que només recomana viatjar a Barcelona i tota la seva perifèria "si hi ha una raó necessària", de manera que "s'insta urgentment a no fer viatges turístics "a la ciutat comtal.

mapa d'espanya ministeri holanda restriccions

Mapa de l'estat espanyol que marca en taronja Lleida i Barcelona, pel que recomana no fer-hi turisme. / Ministeri de Relacions Exteriors d'Holanda

La resta de l'estat espanyol es troba de color groc, una qualificació que sí que permet viatges turístics, a color taronja. A més, l'executiu urgeix els ciutadans que ja es trobin de visita a Barcelona i al Segrià a tornar aviat als Països Baixos i se sotmetin a una quarantena domiciliària de 14 dies.

La situació de la pandèmia

El ministeri ha afegit que el nombre de contagis per Covid-19 ha augmentat a la capital catalana i els seus municipis perifèrics, i recorda que el trànsit cap a i des de la comarca lleidatana del Segrià està ja prohibida per les autoritats locals. Segons les dades que ha facilitat el Departament de Salut aquest dilluns, en les darreres 24 hores hi ha un total de 91.337 contagiats per coronavirus a Catalunya, 724 més que ahir. Concretament, dels casos nous amb prova confirmada, 172 s'han detectat a Barcelona ciutat, 217 a l'Àrea Metropolitana Nord i 187 a l'Àrea Metropolitana Sud.

No obstant això, no considera una situació greu a la regió d'Aragó, que manté en groc perquè considera que allà s'apliquen mesures més estrictes per controlar els contagis de coronavirus. El Govern holandès demana també als seus ciutadans mantenir-se alerta "quan vagin de viatge a Espanya" perquè un empitjorament de la situació pot produir-se a "un ritme ràpid", i seguir les recomanacions sobre riscos i seguretat que donin les autoritats locals i holandeses.