Encetada la Setmana Santa, amb la preocupació més que justificada per l’extensió de la Covid-19 i a 24 hores de la segona sessió del debat d’investidura (fallida) al Parlament, el PP aconsegueix treure la poteta a les portades amb la seva batalla particular que tant de rèdit li dona: la defensa de l’espanyol. I es preguntaran per quins set sous torna el debat de la llengua a ocupar una primera plana? Doncs que els populars de Pablo Casado, incansables, tornen al Tribunal Constitucional davant “l’ablació del caràcter vehicular del castellà en l’educació”. Vaja, que la llei Celaá passarà pel sedàs de l’alt tribunal, que s’ha pronunciat sobre aquesta qüestió un munt de vegades, majoritàriament per blindar el castellà. Ho explica avui l’ABC, aliat sense precedents en la defensa de l’espanyol, que li dona tota la seva portada pòster.

Sembla mentida que els populars pateixin tant per aquesta qüestió, només els cal passar pel Parlament i comprovar que no n'hi ha per tant. Els del PSC s’han apuntat a la moda d’utilizar el castellà als plens, que va iniciar Ciutadans i a la qual es van afegir posteriorment els populars. Veurem què passarà demà a la cambra en la segona sessió d'investidura, una investidura que es preveu fallida i de la qual se n’ocupen avui, encara que sigui de passada, les portades dels diaris que trobem al quiosc, tant dels diaris editats a Madrid com a Barcelona.

Investidura i bloqueig

A Madrid preocupa, ara, el bloqueig que hi pot haver a Catalunya. Així El País apunta a Junts per Catalunya com a responsable d’un possible bloqueig a Catalunya, mentre que La Razón assegura que els de Puigdemont “ignoren” Esquerra per retardar la investidura de Pere Aragonès.  A casa nostra, El Periódico dona per feta la investidura fallida, mentre que El Punt Avui compra la proposta d’un Consell per la República a cinc.

El Mundo passa avui d’aquesta qüestió, i de Catalunya només li preocupa que el Tribunal Suprem comença a debatre la “llibertat encoberta” dels presos polítics. Precisament La Vanguardia, en boca del ministre Miquel Iceta, porta a portada els presos, en aquest cas pels possibles indults, als quals no posa data i només confirma que s’estan tramitant. Tampoc veu possible que tiri endavant una possible reducció de la pena pel delicte de sedició, per manca d’una majoria.

abc

elpais

larazon

elmundo

elperiodico.

lavanguardia

elpunt avui

ara