El Partit Popular recorrerà davant del Tribunal Constitucional la reforma educativa, la Lomloe, coneguda com a llei Celaá, si finalment no considera el castellà com a llengua vehicular i perquè, a parer seu, "liquida" la llibertat educativa.

El president del PP, Pablo Casado, ha anunciat al seu compte oficial de Twitter el recurs del seu partit, en el cas que aquest dijous prosperi l'esmena transaccional dels grups parlamentaris del PSOE, Unidas Podemos i ERC, coneguda ahir i que va aixecar polèmica en eliminar el terme de llengua vehicular per al castellà.

"Recorrerem al Tribunal Constitucional la llei Celaá si el Govern central i els seus socis nacionalistes exclouen el castellà com a llengua vehicular i liquiden la llibertat educativa contra la concertada", ha escrit Casado.

I ha acusat Sánchez de pretendre "romandre en el poder negociant el futur dels nostres fills".

El PSOE defensa la reforma educativa

El PSOE va defensar ahir que la reforma educativa garantirà que els alumnes de comunitats autònomes amb llengua cooficial adquireixin competències "per igual" del castellà i de la llengua corresponent, encara que es retiri de la norma el terme de "llengua vehicular" per a l'espanyol en l'ensenyament.

La portaveu d'Educació del PSOE, Luz Martínez Seijó, va remarcar ahir a Efe que es busca assegurar "el dret a estudiar i a aprendre les dues llengües per igual" i la llei Celaá garantirà que tots els alumnes adquireixin les dues competències lingüístiques, del castellà i de la llengua cooficial, i en el "cas hipotètic" que es detectés un desequilibri s'establiran "mesures compensatòries".

Unes explicacions que no convencen el PP que ahir ja va advertir que defensarà "fins al final" els drets i llibertats essencials que defensa la Carta Magna, presentant les iniciatives que siguin necessàries, segons ha assenyalat la portaveu d'Educació del PP al Congrés, Sandra Moneo.