El discurs de Felip VI és una cita obligatòria per la política espanyola. En dies de poca activitat política, les paraules del Borbó estan servint de salvavides a la premsa estatal. Si bé el discurs va ser la nit del 24 de desembre, aquell dia ja va ser protagonista de les primeres pàgines de molts diaris espanyols, que avançaven el contingut del discurs. El 25, moltes capçaleres recollien les paraules del monarca que se centraven en l'"erosió institucional". Podria semblar que dos dies protagonitzant les portades seria més que suficient, però per La Razón i l'ABC no ho ha estat. Els dos diaris tornen a obrir les seves edicions d'aquest 26 de desembre a les paraules del monarca. 

"Treva entre el PP i el PSOE per lloar la defensa constitucional del Rei", afirma l'ABC, qui acompanya aquest titular amb una fotografia de Felip VI durant el discurs. El diari alaba les paraules del monarca, les quals apunta que han interpel·lat i han estat ben rebudes pels dos principals partits espanyols. El Borbó comparteix la portada amb una altra notícia que critica una de les darreres lleis que aixequen polseguera entre els socis a la Moncloa: "El camp esclata contra la llei de benestar animal". 

Portada ABC, 26 desembre 2022

Portada 'ABC', 26 desembre 2022

En canvi, La Razón apunta directament al govern espanyol utilitzant el discurs del monarca. "El discurs de Felip VI trenca l'eix ideològic de Sánchez", sentencia el rotatiu, que assenyala que els socialistes s'han alienat amb les posicions del PP, Ciutadans i Vox en donar suport a les paraules del Borbó, allunyant-se així dels seus socis. A més, en la seva portada també destaquen el conflicte d'Ucraïna que continua enquistat. Per una banda, es remarca: "Rússia augmenta els seus bombardejos a Ucraïna mentre parla de negociar". Per altra, es fan ressò de les darreres paraules del papa Francesc sobre la guerra: "Posin fi immediatament a la guerra". 

Portada La Razón, 26 de desembre 2022

Portada 'La Razón', 26 de desembre 2022

L'Església catòlica també té un lloc protagonista a la portada d'El País, però per motius radicalment diferents. "L'Església imposa el silenci sobre centenars d'abusos", amb aquest titular s'obre la portada d'aquest 26 de desembre d'aquest diari, que fa mesos que segueix de prop diversos casos d'abús que s'han donat en el si de l'Església i que, molt sovint, han quedat impunes. El País també dedica part de la seva portada a la invasió russa d'Ucraïna, afirmant: "Rússia s'acarnissa a Kherson amb els bombardejos més durs". A més, el rotatiu també destaca en la seva portada l'accident de l'autobús a Galícia que s'ha cobrat la vida de diverses persones: "Sis morts al caure un autobús al riu Lérez a Pontevedra des de 29 metres".

Portada El País, 26 de desembre 2022

Portada 'El País', 26 de desembre 2022

Per la seva banda, El Mundo obre amb un toc cap a Pedro Sánchez i la seva difícil relació amb alguns dels barons socialistes: "Els barons s'aïllen davant del llast de la marca Sánchez". A més, subratlla que la imatge de Sánchez s'ha desgastat molt els darrers tres anys. No només el president espanyol té un lloc destacat en aquesta portada, el diari també destaca el bon futur del PP a les Balears: "Sorpasso del PP balear que frega amb Vox la majoria davant un PSOE en retrocés", Finalment, també es dedica un espai a l'accident de l'autobús que es va enfonsar al riu Lérez. 

PPortada El Mundo, 26 de desembre 2022

Portada 'El Mundo', 26 de desembre 2022

Portades absents el dia de Sant Esteve

Els diaris catalans no aporten novetats al quiosc pel dia de Sant Esteve, ja que capçaleres com el Diari Ara, La VanguardiaEl Periòdico, ja van fer ahir una edició pel 25 i el 26 de desembre. Com aquesta festivitat es limita a Catalunya, els diaris de l'Estat continuen amb la seva activitat, mentre aquí caldrà espera una mica més per veure que quines novetats ens porten les portades de la premsa catalana.