Les autoritats ucraïneses han informat de la mort d'almenys deu civils arran dels bombardejos russos d'aquest divendres a la ciutat de Kherson (sud d'Ucraïna). El governador d'aquesta demarcació, Yaroslav Ianusxevitx, ha indicat que, durant aquest divendres, Kherson ha patit l'impacte de 74 míssils i coets russos, tot causant també 57 ferits (entre ells un menor que es troba en estat greu), comunica l'agència Ukrinform. S'estima que almenys 17 d'aquests ferits estan en estat greu. "L'enemic va atacar sense pietat els barris residencials de Kherson durant tot el dia: es van registrar 36 bombardejos. Els projectils russos van impactar contra instal·lacions d'infraestructura crítica, escoles bressol, una escola, un hospital, botigues, una fàbrica, edificis privats i d'apartaments", ha assenyalat Ianusxevitx. 

A més, al llarg de la nit passada s'han registrat més bombardejos de les forces russes a les regions de Sumy, Khàrkiv, Zaporíjia i Mikolaiv, entre altres. Aquests deu civils morts se sumen a les cinc víctimes registrades ahir a la regió.

L'"Estat terrorista" continua bombardejant la població civil d'Ucraïna, ha afirmat en referència a Rússia el vicepresident de l'oficina presidencial, Kyrylo Tymoshenko, a través de Telegram. "Kherson. Dissabte al matí, la nit de Nadal, a la part central de la ciutat. Això no són instal·lacions militars, aquesta no és una guerra que segueix les regles", ha afegit en una publicació acompanyada de fotografies que mostren cotxes en flames i persones que jeuen a terra.

"L'Exèrcit rus ha matat deu civils a la regió de Kherson i 57 persones van resultar ferides amb diferents nivells de gravetat", ha afirmat Ianusxevitx. "Entre els ferits hi ha una nena de sis anys. La nena ha estat portada a l'hospital amb múltiples ferides de metralla. La nena es troba greu", ha detallat.

Zelenski adverteix de possibles nous atacs russos per Nadal

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha avisat aquest divendres la població ucraïnesa de la possibilitat que les Forces Armades russes "estiguin actives" i puguin dur a terme nous atacs durant els dies de Nadal. "Menyspreen els valors cristians i qualsevol valor en general. Per tant, parin atenció als senyals aeris d'advertiment. Ajudeu-vos els uns als altres i protegiu-vos sempre", ha assenyalat Zelenski, segons ha informat l'agència de notícies Ukrinform. 

Finalment, el mandatari ucraïnès ha donat les gràcies al Congrés nord-americà per aprovar un projecte de llei d'1,7 bilions de dòlars per a l'any vinent fiscal que inclou, aproximadament, 45.000 milions de dòlars en ajuda militar, econòmica i humanitària addicional a Ucraïna.