El quiosc d’avui està tenyit de lila i dels colors blaugranes. La celebració del dia de la Dona Treballadora té el seu espai avui a les portades amb el permís Joan Laporta, que torna a la presidència del Barça amb una contundent victòria. Ara bé, hi ha tantes radiografies i sensibilitats amb motiu del 8-M com capçaleres trobem al quiosc. Per un dia es posa el focus en la batalla per la igualtat i contra la discriminació de la dona, un fet que diu molt poc de la societat en què vivim donat que en ple segle XXI és molt evident que queda molt per fer. Si no, facin un cop d’ull al seu voltant i trobaran exemples de tot allò que avui es denuncia: diferències salarials, discriminació laboral, violència masclista (física i sobretot psíquica), sobrecàrrega de les tasques domèstiques, cura de la família.... Una llista interminable de desigualtats, acompanyades de conductes masclistes que demostren que, malauradament, encara queda molt per fer a casa nostra. Com va deixar en evidència el candidat Laporta hores abans de ser proclamar president.

Però anem a pams. Mentre les capçaleres dels diaris editats a Catalunya es fixen sobretot a fer un retrat de la situació de la dona, agreujada per la pandèmia de la Covid-19, i de les seves reivindicacions, els editats a Madrid posem més el focus en la lluita partidista, sobretot els grans enemics de la coalició que ocupa la Moncloa. Impresentable és avui l’ABC, que sota el paraigua del 8-M informa que ETA va utilitzar dones com a visitadores sexuals dels presos. Aquesta és notícia que destaca el dia de la Dona Treballadora.  Això en una portada on dona tot el protagonista al Papa i la seva visita a l’Iraq, destacant aquestes paraules del pontífex: “No és lícit fer la guerra en nom de Déu”. La hipocresia del rotatiu no té límits, com ho demostra dia si dia també.

8-M contra el govern espanyol

Els companys del trifachito, La Razón i El Mundo, disparen contra la gestió del govern espanyol per la igualtat de la dona, posant el focus en la celebració de les manifestacions del 8-M del 2020 a Madrid, en ple inici de la pandèmia (serà per què avui no en podran fer cap, ni que sigui en format reduït). Un detall, El Mundo porta com a segona notícia del 8-M la reina Letizía i oju, com “fa de dona l’element transversal” de la seva feina. Aprofitant qualsevol excusa per blanquejar la monarquia. Res de nou, com tampoc ho és que suspenguin Pablo Casado amb un nou panel sobre la situació política d’Espanya, que revela com Vox va guanyant suports cada dia que passa. Tot això amb el permís del nou president del Barça, que és present a totes les portades. Gairebé com el Papa.

elperiodico cat.750

lavanguardia.750

elpunt avui

ara.750

abc.750

larazon.750

elmundo

elpais.750

Foto principal, el color lila que identifica el feminisme