Joan Laporta és el nou president del Barça. Expresident de 2003 a 2010, Laporta ha arrasat a les eleccions i torna com a líder d'una entitat que viu un dels moments més complicats i delicats dels últims anys.

Laporta jaume giró elecciones Barca EuropaPress

Laporta i Giró celebrant la victòria a les eleccions / EuropaPress

Torna l'estabilitat institucional

Amb la seva arribada, el club recupera estabilitat institucional, que no tenia amb la presidència interina de Carles Tusquets i tampoc amb Josep Maria Bartomeu, esquitxat recentment amb l'escàndol de les xarxes socials.

El que té per endavant Laporta no és un camí senzill. Millorar els comptes del club davant una economia perjudicada per la mala gestió de Bartomeu i agreujada per la pandèmia i recuperar els èxits esportius. De moment, el club està viu en les tres competicions, la Lliga, la Copa del Rei i la Champions. S'ha de dir que a la Champions l'accés als quarts de final està gairebé impossible, però a la Copa estan a la final i a la Lliga hi ha opcions reals per remuntar el lideratge de l'Atlètic de Madrid.

FC Barcelona Barça escut Maria Contreras Coll

L'escut del Barça / Maria Contreras

Gamper

Històricament, el Barça ha tingut uns quants presidents i Laporta n'és el 41. El que ha estat el candidat d'Estimem el Barça ja va assegurar en un test amb ElNacional.cat que el millor president de la història va ser Joan Gamper, fundador del club.

En qualsevol cas, el primer president de tots, l'any 1899, va ser Walter Wild. Bartomeu Terradas i Brutau va assumir el càrrec el 1901 i l'any següent va ser el torn de Pau Haas.

Arthur Witty i Cotton, Josep M. Soler, Juli Mairal i Mundet i Vicenç Reig Falomir van seguir ocupant el lideratge del Barça en la primera dècada del 1900. Joan Gamper va ser president el 1908 i també els anys 1910, 1917, 1921 i 1924.

Joan Laporta vota FC Barcelona

Laporta votant / FCB

La història del Barça també ha estat estretament lligada a la de Catalunya i Espanya. Una guerra civil i una dictadura van ser els fets més marcats del segle XX. 

Josep Suñol i Garriga, Josep Vidal-Ribas i Güell, Agustí Montal i Galobart i Enric Llaudet, entre altres, van ser altres presidents que va tenir el Barça els anys 30, 40, 50 i 60.

Núñez, Rosell i Bartomeu

Després de la mort del dictador Francisco Franco, si hi ha un president que destaca aquest és el de Josep Lluís Núñez i Clemente. Núñez va ser president durant 22 anys, el més longeu de tots.

bartomeu votant barça TV

Bartomeu votant / FCB

Joan Gaspart també va patir les crítiques de molts socis durant el seu lideratge i ja el 2003 va arribar Laporta. Amb ell, el millor Barça de la història i ara veurem quin és el present i el futur més immediat del club blaugrana.

Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu han estat al club de 2010 a 2020 i el Barça ha anat de més a menys. Colpejat per diversos escàndols, Laporta té l'objectiu de recuperar la imatge de prestigi que el Barça mereix.

 

Imatge principal: Laporta celebra la victòria amb els altres dos candidats / FCB