Avui som diumenge i el quiosc, com sol passar el setè dia de la setmana, ens ofereix un ampli ventall d’entrevistes. Hi per triar, i de tots colors. I entre tanta entrevista destaca la picada de crostó que li clava El Mundo a la presumible futura presidenta de Ciutadans per la proposta que ha fet aquesta setmana de presentar candidatures conjuntes amb el PP a Catalunya, el País Basc i Galícia.

Després de la monumental patacada electoral dels taronges a les últimes eleccions espanyoles i de la fugida a la desbandada d’Albert Rivera, i enmig de l’operació per intentar refer-se del desastre, la iniciativa d’Inés Arrimadas ha provocat, segons el rotatiu, una rebel·lió de quadres i càrrecs de la formació contra Catalunya Suma. Al darrera hi hauria una operació de l’autoritari Carlos Carrizosa per purgar Lorena Roldán i anul·lar l’ànima (diuen) socialdemòcrata del partit, majoritària a Catalunya. En fi, molta teoria per explicar una cosa que és més senzilla: això de Ciutadans s’enfonsa (només cal mirar les enquestes) i hi ha qui mira de salvar els trastos,  i si això suposa fer tiquet electoral amb els populars de Pablo Casado, doncs endavant. 

I ara passem a l’oferta dominical d’entrevistes. Com deien hi ha per triar. A l’Ara, el vicepresident del Govern i (ja s’hauria de poder dir) candidat d’ERC a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, envia un clar missatge a la formació amb qui compateixen executiu: “La retòrica està bé, però a la pràctica no hi ha alternativa a la negociació”.

Qui també parla de negociació, ara des d’El País, és la vicepresidenta primera Carmen Calvo, que després de les anades i vingudes d’aquesta setmana sobre la mesa de diàleg pactada amb ERC, intenta allò que ningú, ni a la Moncloa ni a fora, es creu. “Aprovar els pressupostos ha de quedar al marge de la política catalana”, s’enganya Calvo.

Una altra vicepresidenta, en aquest cas la tercera, i també ministra d’Afers Econòmics, abans en dèiem d’Economia, Nadia Calviño, ens alliçona des de La Vanguardia sobre les negociacions amb Brussel·les sobre el pacte d’estabilitat.  Una entrevista sens dubte de contingut, però que sorprèn amb la que està caient. Un altre socialista, el president del apoyaré ens diu a La Razón: “Tinc informació que no té ningú sobre el que passa a Veneçuela”. I un ens pregunta, perquè no ho expliqca?

elmundo

ara

elpais

lavanguardia

larazon

elpuntavui

elperiodico

abc.pg