Per a Unidas Podemos, no s'ha de "remoure el passat" quan es tracta de Felipe González i els GAL. El seu portaveu al Congrés, Pablo Echenique, ha descartat investigar parlamentàriament l'expresident espanyol pel seu vincle amb el terrorisme d'estat, com ha demanat EH Bildu i com han tramitat els partits independentistes. Segons ha argumentat, "tothom ja sap el que va passar" i l'informe desclassificat per la CIA "no aporta res" de nou. En la mateixa línia que el PSOE, ha assenyalat que el cas ja ha estat jutjat, amb la condemna a José Barrionuevo i Rafael Vera.

En una entrevista aquest dijous a Los Desayunos de TVE, el portaveu d'Unidas Podemos s'ha mostrat sorprès perquè ara es demani investigar això, quan ja se sabia. "No deixarem que res ens distregui de posar en marxa l'escut social i rellançar l'economia social, i molt menys amb coses que són perfectament conegudes", ha rebatut Echenique. "Els qui ho plantegen no saben el que va passar, quan hi ha un ministre i un secretari d'Estat condemnats", ha assegurat.

"La nostra opinió sobre aquesta època fosca de la democràcia és molt ben coneguda", ha indicat Pablo Echenique. En aquest sentit, ha insistit que els arxius desclassificats de la CIA "no aporten res" nou. "Està fet amb retalls de premsa de mitjans", ha rebatut.

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram