Titulars diversos als diaris d'aquest dimarts, però centrats en la reunió d'aquest dilluns que el govern espanyol va mantenir amb les comunitats per l'aplicació del pla energètic. El País: "Sánchez descarta aplazar el plan energético pese al rechazo del PP". El reportatge titulat "El flechazo a Barcelona '92" completa la pàgina principal. En petit, el diari també destaca la mort d'Olivia Newton-John protagonista de Grease, als 73 anys. "Ribera manté el pla d'estalvi energètic tot i l'oposició del PP" és el titular principal de l'Ara.

🌡️ Mesures d'estalvi energètic del govern de Sánchez: totes les que han entrat en vigor

El caos a l'AVE i l'adeu a Olivia Newton-John completen la primera pàgina. I és que el caos a l'AVE provocat pel robatori de cable de fibra òptica és l'altra notícia de la jornada. El Punt Avui s'hi centra de ple i titula "Transport caòtic" i inclou també una peça sobre l'AP-7: "La ratera de l'AP-7 es cobra una altra vida". Per les també retencions que hi va haver aquest dilluns per un accident amb un camió. La foto principal és per a 'Clam rural, congestió urbana'.

el pais portada 9 agost
el punt avui portada 9 agost
ara  portada 9 agost

El Mundo posa el focus també en la reunió de la ministra Teresa Ribera amb les comunitats: "Moncloa asume que las CCAA no multarán por incumplir el ahorro". La Vanguardia: "L'Executiu no cedeix davant el PP i s'aferra al pla d'estalvi energètic". Completa la notícia principal amb la foto amb el titular 'Un robatori de cable paralitza l'AVE i provoca el caos'. 'Crecen las horas extras trabajadas y sin retribuir' és l'aposta d'El Periódico, acompanyada de la crisi generada pel col·lapse a l'Alta Velocitat. Ressalta també en portada el fracàs de la reunió d'aquest dilluns i la mort de Newton-John.

el mundo portada 9 agost
el periodico portada 9 agost

La Razón: "El Gobierno no cambia el plan a pesar de la inseguridad jurídica". Completen la primera pàgina "El 'efecto Borràs' agrava la división entre ERC y JxCat", "El abono de transporte subvencionado arranca con polémica" i "El SPD decidí no expulsar al ex canceller Schröder". També un petit espai per a Newton-John.

la razon portada 9 agost

ABC: "El PP se planta contra el decretazo energético de Ribera". La primera pàgina inclou també la notícia "23 leyes urgentes siguen pendientes del regresso de vacaciones de los políticos para su tramitación".

abc portada 9 agost

 

Imatge principal: una mà juga amb una bombeta a l'aire / Unsplash