L'actriu i cantant Olivia Newton-John, protagonista de Grease, ha mort aquest dilluns als 73 anys. Així ho ha informat mitjançant les xarxes socials el seu marit, John Easterling, que ha afegit que la defunció ha tingut lloc a la seva casa del sud de Califòrnia (Estats Units). "Olivia ha estat un símbol per al triomf i l'esperança durant més de trenta anys, en els quals ha compartit la seva experiència amb el càncer de mama", ha indicat. També ha demanat que, "en lloc de flors", les persones interessades enviïn donacions a la Fundació Olivia Newton-John, dedicada a la investigació del càncer.

🎦 Més enllà de 'Grease': Les 5 pel·lícules imprescindibles d'Olivia Newton-John

Nascuda l'any 1948 al Regne Unit i criada a Austràlia, el nom d'Olivia Newton-John va quedar immortalitzat a Hollywood per protagonitzar amb John Travolta el clàssic musical Grease (1978). Mentre ell va ser en Danny, ella va ser coneguda a tot el món pel seu paper com a Sandy i catapultada a la fama amb cançons com "You're the One that I Want", "Summer Nights" o "Hopelessly Devoted to You"​. La pel·lícula era una adaptació a la pantalla gran de l'obra de Broadway, que va convertir-se en el musical més taquiller del segle XX. Travolta ja s'ha acomiadat de la seva companya amb un missatge a les xarxes socials: "Estimada Olivia, has fet que totes les nostres vides siguin molt millors. El teu impacte va ser increïble. T'estimo molt! Ens veurem pel camí i tornarem a estar tots junts. Teu des del primer moment que et vaig veure i per sempre! El teu Danny, el teu John". 

Grease Olivia Newton John amb John Travolta / Paramount Pictures
Olivia Newton John amb John Travolta, a 'Grease' / Paramount Pictures

Malgrat l'èxit de Grease, Newton-John va desenvolupar la seva carrera en el món de l'espectacle com a cantant amb èxits com "If not for You" (1971), "Let Me Be There" (1973) i "Have You Never Been Mellow" (1975). Després de l'exitós musical, va fer pel·lícules com Xanadu (1980) i es va consagrar amb cançons com "Physical" (1981). Newton-John va començar en el món de la música durant la dècada dels 60 i va apropar-se per primer cop a les llistes d'èxits l'any 1971 amb la seva versió de l'esmentada "If Not for You", composta per Bob Dylan i que també va gravar George Harrison. Després de col·laborar amb estrelles de l'època com Cliff Richard, va guanyar el seu primer Grammy l'any 1973 per l'àlbum debut Let Me Be There. Si bé va guanyar el premi a la categoria de música country, es va inclinar finalment cap al pop. Va aconseguir cinc números u a les llistes nord-americanes, amb "Physical", "Have You Never Been Mellow" i "Your'e the One That I Want" (de la banda sonora de Grease). 

L'any 1992 va ser diagnosticada amb càncer de mama, que va remetre. El 2013 va haver de ser hospitalitzada de nou, però semblava que l'havien pogut aturar. Malauradament, va ressorgir el 2017: els metges van trobar que s'havia estès a altres bandes del seu cos i va haver de cancel·lar una gira acabada d'anunciar. Fins aleshores, Newton-John s'havia mantingut activa amb diverses aparicions i espectacles, com amb una residència de concerts a Las Vegas des del 2014 fins al 2015.