Que la crispació entre el PSOE i el PP ha anat a més és un fet. L'amnistia, el cas Koldo o la investigació a la parella d'Isabel Díaz Ayuso per un suposat frau fiscal en són clars exemples. Tant és així que ambdós han recorregut constantment a aquestes informacions per disparar contra els altres a través de les xarxes socials, amb missatges i publicacions (sovint) fora de lloc. Aquest dimarts, la 'baralla virtual' a X (abans, Twitter) que han protagonitzat socialistes i populars ha estat, justament, per la trama dels familiars d'Ayuso —el seu germà, pel cas de les mascaretes, i ara la seva parella. Els dos partits ho han fet utilitzant la popular sèrie Friends. Primer, el PSOE ha 'imaginat' com serien els capítols d'una sèrie de televisió que tingués a veure amb les "trames de corrupció que envolten" la presidenta de la Comunitat de Madrid. Aquesta ficció es diria Familiars i els socialistes han jugat amb el logotip de Friends per adaptar-la al nom que ells li posen a aquesta "sèrie" de televisió. Des del PP de la comunitat madrilenya, no han evitat la resposta i han contestat amb una imatge on també canvien la marca de la producció nord-americana per posar-hi el logo del PSOE i que la 'sèrie' es digui "Prostitutes i cocaïna".

 

Aquesta reacció desproporcionada del PP és al fil del PSOE, que ha enumerat els cinc 'possibles' capítols de la sèrie Familiars: "El primer seria el de les dues cares d'Ayuso, el segon sobre la seva cultura de l'esforç, el tercer el de la mentida, el quart el de 'casoplón' i el cinquè el de la corrupció". Per últim, tancaven aquest enfilall a X amb una enquesta irònica on pregunten com creu la gent que es diria l'últim capítol de Familiars: les quatre respostes habilitades tenen la mateixa resposta, que és "El d'Ayuso i la seva dimissió".

 

Les altres publicacions polèmiques del PP a les xarxes

Les publicacions digitals contra els adversaris polítics estan sent cada vegada més habituals i constants, i els despropòsits es van acumulant. Aquest polèmic "Prostitutes i cocaïna" se suma a altres exemples com el muntatge del mateix PP de la Comunitat de Madrid a TikTok, on apareix el president a l'exili, Carles Puigdemont, en dues fotografies. En una primera, surt a la conferència de premsa del Parlament Europeu; mentre que a la segona apareix el líder de Junts dins d'una garjola (editada per ells mateixos). De fons, se sent la cançó Es un secreto de Plan B, i la lletra conté fragments molt reveladors: "Si no es hoy, mañana tal vez, pero algún día voy a tenerte". Ho acompanyaven, a més, amb l'etiqueta #PuigdemontAPrisión.

Poques hores després, el compte del Partit Popular nacional a X arremetia contra Yolanda Díaz i els socialistes pel cas Koldo. A la una de la matinada, escrivien: "Missatge per als corruptes del PSOE: és l'una de la matinada. Diu Yolanda Díaz que és l'hora de sortir de les marisqueries. Ja poden dirigir-se ordenadament als seus prostíbuls de confiança. Recordin saludar el porter. Qui sap: potser arriba a conseller de Renfe".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!