En plena polèmica pel cas Koldo i acusacions creuades entre el PP i el govern espanyol, els populars han publicat un curiós missatge al seu compte de Twitter. El missatge s'ha escrit de matinada i carrega amb duresa contra la vicepresidenta segona del govern espanyol i líder de Sumar, Yolanda Díaz, i contra "els corruptes del PSOE". El tuit acumula un gran nombre de comentaris que combinen els que aplaudeixen l'ocurrència de l'autor del text i els que el critiquen i el consideren una falta de respecte.

El missatge a X (antic Twitter) s'ha escrit a la 1 de la matinada d'aquest dilluns, tal com indica la primera línia del text i va dirigit als "corruptes del PSOE". L'escrit comença interpel·lant Yolanda Díaz i li recorda que "és hora de sortir de les marisqueries". La frase es refereix a unes declaracions d'aquest dilluns de la dirigent de Sumar que va considerar que "no és raonable" que hi hagi restaurants oberts a la una de la matinada i va qualificar de "bogeria" la diferència d'horaris d'Espanya amb la resta d'Europa. "No podem pretendre seguir ampliant els horaris fins no sabem quina hora", afirmava la vicepresidenta del govern espanyol en una intervenció al Congrés. En aquest sentit, Díaz va avançar que el departament està treballant en una racionalització del temps de treball.

De porter de discoteca a conseller de Renfe

El PP segueix amb el seu escrit de matinada amb la següent frase: "Ja es poden dirigir ordenadament als seus prostíbuls de confiança". La referència és clara, el cas Koldo, ja que el protagonista d'aquesta presumpta trama de corrupció, Koldo García Izaguirre, va passar de ser porter d'un prostíbul a conseller de Renfe. Els orígens de Koldo estan lluny de la política ja que va ser porter d'un prostíbul a Pamplona, el Rosalex, fins que es va convertir en vigilant de seguretat privada i escorta de càrrecs del PSN i UPN, entre ells de Nicolás Redondo. Al cap d'uns anys, després de ser contractat per ser assessor de l'exministre de Transport, José Luis Ábalos, el novembre de 2019, va fer un pas endavant i va ser nomenat conseller de Renfe Mercaderies, sense cap mena de formació o experiència en la matèria. Va exercir aquests càrrecs fins al 2021, quan Raquel Sánchez va agafar les regnes del ministeri de Transports, i el va apartar. És per aquests motius que el tuit del PP parla de prostíbuls, porters i consellers de Renfe.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!