El Partit Popular de Madrid ha tornat a desvariar contra el president a l'exili, Carles Puigdemont. Els d'Isabel Díaz Ayuso han fet una publicació a la xarxa social TikTok on apareix el líder de Junts per Catalunya en dues imatges. La primera, en una conferència de premsa al Parlament Europeu; la segona, en una imatge editada pels populars en la qual apareix el president dins d'una garjola. A més, els populars inclouen en la seva publicació la cançó 'Es un secreto' de l'artista de reggaeton Plan B.  I és que el fragment musical és clar: "Si no es hoy, mañana tal vez, pero algún día voy a tenerte". Es tracta del segon paràgraf de la cançó, però els populars es permeten el luxe d'editar aquesta frase i afegir-hi: "Tenerte (en prisión)".

L'indult condicionat a Puigdemont

El president a l'exili, Carles Puigdemont, és de nou la peça de caça major de la dreta espanyolista. Des dels jutges fins al PP i Vox, malgrat que els populars admetessin converses amb Junts en el marc de les negociacions per a la investidura de Núñez Feijóo el passat juliol. De fet, els mateixos populars espanyols van filtrar que li van oferir un indult condicionat; van estudiar la possibilitat d'una amnistia, que 24 hores després van rebutjar al·legant la seva inconstitucionalitat; i van admetre que veuen "difícil" provar el terrorisme en la causa de Tsunami Democràtic. 

 

D'aquesta forma, el Partit Popular madrileny evidencia que té el discurs més dur contra l'independentisme i el nacionalisme català dins del seu partit. De fet, en més d'una ocasió, Ayuso ha rebutjat públicament les converses amb Junts per Catalunya i en les manifestacions contra l'amnistia a Madrid, s'han escoltat càntics com ara "Puigdemont a prisión" o "Puigdemont al paredón", convertint el president a l'exili en el principal protagonista dels linxaments de la dreta espanyolista. 

 

El PP de Madrid, el més dur contra Puigdemont

A més, Ayuso va rebutjar taxativament l'oferta dels populars d'un indult condicionat a Puigdemont. "No s'ha d'indultar mai ningú que hagi comès greus delictes", va avisar. De fet, va subratllar que amb Junts per Catalunya no aniria a "cap lloc". "Jo crec que no som nosaltres els que hauríem d'estar parlant de condonacions, és la justícia espanyola la que decideix qui ha de complir unes penes o altres", va opinar. 

Carles Puigdemont TikTok Ayuso Madrid

 

Puigdemont PP TikTok Ayuso Madrid

 

L'ofensiva dels populars i de la justícia espanyola s'ha accentuat durant els últims mesos arran dels acords entre Junts i el PSOE i les negociacions de la llei d'amnistia. Tant és així que l'Audiència Nacional intenta vincular Carles Puigdemont als delictes de terrorisme i alta traïció en el marc del cas de Tsunami Democràtic (les protestes contra la sentència del procés) i el cas Volhov (la trama russa del procés). L'objectiu de la justícia és deixar fora el president de l'amnistia a través d'aquests dos delictes, però tant Junts com el PSOE estan ultimant les negociacions per reforçar el redactat legislatiu de l'amnistia. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!