L'advocat de Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez, Jordi Pina, ha explicat que ell i la resta de defenses sol·licitaran en les properes hores el trasllat immediat dels presos a Catalunya i tornaran a demanar la seva llibertat.

En una entrevista a Els Matins de TV3, el lletrat ha parlat sobre les llàgrimes d'emoció de la darrera sessió del judici d'aquest dimecres mentre Josep Rull feia la última intervenció: "Em van dir si volia veure els escrits i els vaig dir que no, que diguessin el que volguessin. Els vaig donar via lliure perquè diguessin el que volguessin".

Jordi Pina ha volgut subratllar la importància de les últimes intervencions dels presos: "Si en algun judici l'última paraula té significat, és en aquest", ha apuntat al mateix temps que ha assegurat que "els corresponia a ells fer un al·legat polític".

"No és el comiat del judici de 4 mesos, són els dos anys que portem d’intensitat i compartint la vida", ha afegit Pina admetent que no va poder contenir l'emoció. "Els vaig dir 'sou uns cabrons, m'heu emocionat'", ha dit el lletrat amb un somriure. 

L'advocat dels presos ha posat de manifest que el tribunal ha quedat molt sorprès de les defenses, Pina està convençut que el tribunal del Suprem esperava un show mediàtic per part de les defenses i s'ha trobat amb una estratègia molt tècnica: "Es pensaven que teníem banyes i cua", ha exclamat amb ironia. 

Finalment, el lletrat ha enviat un missatge a Marchena i al tribunal recordant-los que "han de ser valents" i limitar-se a seguir el Codi Penal i aplicar el dret com ho farien en un altre judici.