"Misèria política, moral i humana dels capos de l'independentisme". Amb aquestes paraules Javier Lambán, president de l'Aragó, s'expressava a Twitter per referir-se a la polèmica al voltant de la vacunació dels cossos de seguretat de l'estat desplegats a Catalunya. Unes afirmacions que la consellera de Salut, Alba Vergés, no ha volgut passar per alt, convidant-lo a buscar els "capos" dins del seu propi partit. 

"Negar-se a vacunar la guardia civil  i la policia retrata la misèria política, moral i humana dels CAPOS independentistes (Gencat, pròfug i pres). Crec fermament en la decència de la immensa majoria de poble català, encara que discrepi amb respecte de bona part de la mateixa", tuitava ahir al vespre Lambán. 

TUIT Javier Lamban verges

Javier Lambán / Twitter 

Unes afirmacions a les quals la consellera Alba Vergés ha contestat aquesta nit. "El PSOE i el president d’una comunitat autònoma comprant el discurs de VOX. Informi’s millor perquè a Catalunya no es nega la vacunació a ningú! Misèria humana és que un jutjat decideixi com vacunar a la ciutadania i li demano si us plau que busqui els CAPOS a casa seva", escrivia.

TUIT verges a lamban

Alba Vergés / Twitter

Després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ha transcendit que la vacunació als agents dels cossos de Policia Nacional i de la Guàrdia Civil es reprendrà dilluns amb la vacuna de Moderna. Després de la resolució, que es va publicar dimecres, Salut tenia deu dies per arribar al mateix percentatge d'agents dels cossos espanyols vacunats que de Mossos.

Una situació de descompensació que el departament assegura que es deu als canvis en els criteris d'administració de les vacunes i no a una voluntat de diferenciar entre cossos policials. En aquest sentit, la consellera Verges va explicar que es devia al fet que la vacunació als agents nacionals havia començat més tard i que s'havia hagut d'aturar després que el govern espanyol decidís que l'AstraZeneca només es podia administrar a partir dels 60 anys.

Josep Maria Argimon va replicar el mateix dia i va defensar l'equip de Salut: "Nosaltres som professionals de la salut que vetllem pel bé comú i que tothom es vacuni" i va concloure que l'importa "un rave la professió de cadascú" perquè prioritza donar cura i assistència a tothom. Malgrat tot, l'estratègia de Salut queda en un segon terme i, finalment, s'imposa la resposta d'un jutge.

 

 

Imatge principal, Alba Vergés presentant la Fira de Barcelona com a punt de vacunació / Sergi Alcàzar