El president del Col·legi de Metges de Girona, Josep Vilaplana, ha estat taxatiu sobre l'obligació que imposa el TSJC a vacunar de forma immediata els agents desplaçats a Catalunya dels cossos de seguretat de l'Estat espanyol.

A través de twitter ha escrit: "Que els jutges surtin a amagar la inutilitat dels comandaments de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per lliurar una llista a temps, convertint en privilegiats aquests col·lectius, ve a reafirmar com de desarrelats i estranys són i estan a Catalunya aquests policies i militars".

Josep Vilaplana TUIT

Tuit del president Josep Vilaplana

Les seves declaracions coincideixen el mateix dia que, segons ha avançat Catalunya Ràdio, a partir de dilluns que ve es començaran a vacunar de forma massiva a tots aquests agents amb les dosis de Moderna, la remesa més gran que havia arribat fins ara i que, finalment, canviarà els seus destinataris: dels majors de 70 anys a aquests policies.

Així doncs, la resposta del col·lectiu mèdic català és d'una unànime oposició a la decisió del TSJC. El secretari de Salut PúblicaJosep Maria Argimon, va replicar el mateix dia i va defensar l'equip de Salut: "Nosaltres som professionals de la salut que vetllem pel bé comú i que tothom es vacuni" i va concloure que l'importa "un rave la professió de cadascú" perquè prioritza donar cura i assistència a tothom. Per la seva banda, el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, va aplaudir les declaracions d'Argimon: "El doctor Argimon té tot el meu suport".

Si ens fixem en les comarques gironines, abans de conèixer la sentència del TSJC, també van haver-hi manifestacions. Els agents de la policia espanyola a Lloret de Mar van carregar contra el Govern i els van acusar d'encoratjar l'odi davant de la ciutadania i "posar-la en contra" dels cossos de seguretat que depenen de l'Estat. En la concentració, la portaveu de l'Agrupació Reformista de Policies, Tomasa Granada, també va carregar en contra del Ministeri de l'Interior perquè creuen que "no s'han pres mesures" suficients per resoldre la diferència de vacunació entre cossos de seguretat.

Els sindicats principals d'aquests dos cossos celebren la notícia i aplaudeixen públicament el suport i les idees polítiques de Vox i Ciutadans sobre la qüestió. Alguns exemples els trobem a través dels perfils oficials de twitter de la Jucil Nacional, l'Associació Professional Guàrdia Civil; o el Sindicat Majoritari de la Policia Nacional, Jupol.

Foto de portada: el doctor Vilaplana vacunant-se contra el coronavirus