L'activista independentista Jordi Pesarrodona ha carregat contra el Tsunami Democràtic per les xarxes socials amb una sèrie de vídeos: "El Tsunami l'únic que ens ha fet és trair-nos a tots i a totes".

Pesarrodona, molt crític amb la línia estratègia dels partits independentistes, ha clamat: "El Tsunami que tant ens havia d'ajudar, encara esperem la seva ajuda". "Va ser una trampa anar a l'aeroport, anar a la Junquera o anar a Salt", ha exclamat.

"No han ajudat a ningú, ens han deixat a la desbandada: es va desconvocar a Salt, quan sabien que ens deixaven a la gola del llop, es va desconvocar a l'aeroport, quan estàvem aguantant l'embat de la policia", ha argumentat molt decebut. Pessarodona s'ha dirigit a la gent que hi ha darrere del Tsunami Democràtic: "Ens heu preparat una trampa grandiosa".

Contra els partits independentistes

Pesarrodona també se'n recorda dels partits independentistes i els ha dit que "el poble no oblida" i que "estem cansats d'aquesta mediocritat que un cop tots col·locats, allí us quedeu".  

"Estic molt enfadat amb els partits polítics", ha exclamat i ha argumentat que "ara que tenen les paguetes diuen que es necessita més temps". "Ja n'hi ha prou, estem molt tips de vosaltres", ha dit l'activista a les formacions independentistes.

També ha tingut temps per carregar contra la línia política dels partits en referència al referèndum: "Que ara negueu l'evidència d'aquella victòria, oblidant la quantitat de gent que ens heu trinxat la vida". "Us vam creure cegament", ha lamentat.

Tsunami Democràtic

La plataforma Tsunami Democràtic va néixer a través de les xarxes socials per recuperar la iniciativa amb la "no-violència i la desobediència civil" com a resposta a la sentència del judici al procés. La iniciativa va ser impulsada per personalitats de la política i la societat civil. Tsunami va convocar a la societat catalana a ocupar l'aeroport del Prat, a omplir la Junquera i tallar l'autopista a Girona. 

Finalment Tsunami va anar perdent força i avui dia no se sap qui hi havia darrere i perquè va deixar de convocar la gent.

Aquesta va ser el vídeo i la carta de presentació de la plataforma de mobilització ciutadana contra el retrocés de llibertats:

Imatge principal de Jordi Pesarrodona en una manifestació per la llibertat dels presos polítics. - Sergi Alcàzar