Neix la plataforma Tsunami Democràtic, que a través de les xarxes socials ha apostat per recuperar la iniciativa amb la "no violència i la desobediència civil" com a resposta a la sentencia del judici al procés

La iniciativa, que ha estat impulsada per personalitats de la política i la societat civil, avisa que la sentència del Suprem pot "agreujar encara més" la "desorientació i frustració" acumulades per la "repressió" de l'Estat. 

​Tsunami Democràtic ha afirmat en la seva carta de presentació que “ara ens hi va tot” i ha reivindicat la necessitat de “posar-se en moviment”. “Ho farem pacíficament, amb serenor i convenciment. Ho farem democràticament, amb determinació i de manera organitzada”, diu el manifest.

La plataforma proposa com a eina de confrontació la lluita no violenta i de la desobediència civil com a estratègies transformadores. “Cap violència, però tota la fermesa”, indica el manifest.

La campanya s'ha engegat aquest dilluns a primera hora del matí a les xarxes socials i ha rebut el suport immediat del president a l'exili, Carles Puigdemont i el president de la Generalitat, Quim Torra. També se n'han fet ressò Pere Aragonès, Oriol Junqueras, Marta Rovira, Jordi Cuixart, Ruben Wagensberg, Lluís Puig, Josep Costa i Toni Morral. La iniciativa prepara una campanya de mobilització per organitzar una resposta "desobedient i no violenta" a la sentència, i no pretén tenir portaveus oficials.

Òmnium dona la benvinguda

El vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, ha donat la benvinguda a la iniciativa de Tsunami Democràtic, que a través de les xarxes socials ha apostat per recuperar la iniciativa amb la "no-violència i la desobediència civil". En una entrevista a Catalunya Ràdio, recollida per l'ACN, Mauri ha afirmat que totes les manifestacions amb voluntat de respondre de manera col·lectiva i a través de la lluita no-violenta i, si cal, la desobediència civil, tindran la "complicitat" d'Òmnium.

D'altra banda, ha explicat que no s'ha arribat a acords en la cimera independentista d'aquest cap de setmana a Suïssa entre partits i entitats independentistes. "No podem explicar cap tipus d'acord perquè no hi és. Hi ha diversitat de mirades. Però hi ha un compromís i la voluntat compartida de buscar aquest consens i unitat estratègica davant una sentència dura", ha afegit.

El Tsunami Democràtic ja té perfils a les xarxes socials a més de la web tsunamidemocratic.cat. Al primer vídeo promocional, de 30 segons de durada, s'hi pot veure un fogó que fa bullir una cassola plena d'aigua: "Canviem l'estat de les coses", diu el lema.

L'anunci d'aquesta plataforma arriba l'endemà que acabés la cimera independentista a Suïssa, amb presència de Quim Torra i Puigdemont, i representants de JxCat, ERC, la CUP, ANC i Òmnium, com ara la mateixa Rovira i Anna Gabriel.