L'exdirigent de Convergència David Madí ha trencat el seu silenci per negar el lideratge que la policia espanyola li atribueix en el Tsunami Democràtic i el procés independentista en general. En una entrevista al Preguntes Freqüents de TV3, Madí ha ha al·legat en diverses ocasions que "en aquest país hi ha preguntes difícils de fer i encara més difícils de contestar".

En aquest sentit, Madí ha assegurat que no sap qui hi havia darrere d'aquesta organització ni per què va desparèixer ni si tornarà algun dia. Això mateix és el que va declarar voluntàriament el passat 6 de juliol davant del jutge instructor de l'Operació Volhov.

 

L'exdirigent convergent ha revelat que si al sumari se'l posa al capdavant del Tsunami és perquè al seu cotxe hi havia un micròfon que va captar converses d'ell mateix amb la seva dona i el seu fill de 16 anys. "Li vaig respondre a la meva dona que qui hi havia darrere del Tsunami era Déu nostre Senyor i això provoca que el sumari expliqui que jo soc Déu nostre Senyor i no sé què més", ha apuntat.

La ingerència de Rússia

Madí també ha negat tota la trama russa del cas sense evitar utilitzar un to irònic. Concretament, ha reconegut haver-li dit a Víctor Terradellas, exsecretari de relacions internacionals de CDC i també encausat en el cas Volhov, que li semblava "una volada de coloms" el que li havia dit sobre que "Rússia estava disposada a ajudar".

Per a Madí, que Espanya acusi Rússia d'interferir en el procés té relació amb la derrota que l'1-O va suposar per a l'Estat. "El ridícul de l’1-O de les forces de seguretat i els serveis d’intel·ligència va ser tan notori que busquen construir una teoria per la qual havia de tenir-hi a veure una potència internacional per explicar algunes coses", ha afirmat.

En qualsevol cas, Madí ha titllat les converses amb Terradellas de ser "absolutament irrellevants". "Com és que apareixen al telèfon del senyor Terradellas? Ell mateix diu que no les va gravar, per tant, haurien de ser il·legals", ha indicat.

Estat major

Per altra banda, Madí ha negat format part de l'anomenat Estat major independentista durant la preparació i celebració del referèndum de l'1-O. En aquest sentit, ha recordat que va abandonar els seus càrrecs institucionals el 2003 i va deixar definitivament la política el 2010. 

Sobre la relació que manté amb els presidents Mas i Puigdemont, ha comentat que amb el primer es veu de tant en tant per parlar de tot i amb el segon que la relació actualment "és escassa", tot i que ha afegit que el va anar a veure en dues ocasions durant l'inici del seu exili a Waterloo (Bèlgica).

Cas 3%

Sobre el 3%, pel qual Madí té oberta una altra causa per presumpta trama de factures falses, l'exdirigent de CDC ha sigut clar: "Tinc ganes que em jutgin ja d’una vegada perquè quedarà demostrat que no hi ha delicte fiscal. Em sembla una exageració notable".

"L'última cosa que ha passat és que ho han tornat a aplaçar dos anys i mig i el fiscal ha demanat que es passi a l'Audiència Nacional. Però això no ha passat perquè quan ja s'ha assenyalat un judici, aquest no es pot portar a una altra instrucció. Per tant, encara està pendent de judici i tinc ganes que arribi perquè ja porto tres anys esperant", ha explicat. Madí ha negat saber res sobre el finançament il·legal del partit.

 

Imatge principal: L'exdirigent de Convergència David Madí / Foto: TV3