El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat que els indults als líders del procés són un "primer pas" per establir un diàleg amb l'Estat, però els considera "una solució parcial i incompleta". Aragonès ha reiterat que la proposta de la Generalitat és "l'amnistia". "El conflicte polític amb l'Estat només es pot resoldre de forma democràtica exercint el dret a l'autodeterminació", ha sentenciat el president. 

Aragonès ha comparegut d'urgència davant dels mitjans de comunicació després que Pedro Sánchez anunciés al Liceu que aquest dimarts s'aprovaran els indults als líders del procés. El president de la Generalitat ha considerat que amb aquesta decisió de l'Executiu espanyol "es corregeix una sentència del Tribunal Suprem que va ser injusta. Defensar i treballar perquè la ciutadania de Catalunya decideixi el seu futur en llibertat mai pot ser un delicte". Aragonès es va negar a participar en l'acte del Liceu de Sánchez i es trobava a Amposta quan el president espanyol ha anunciat la mesura de gràcia. 

 

Espectacle al Liceu 

Pedro Sánchez ha confirmat aquest matí al Gran Teatre del Liceu que demà es concediran els indults als presos independentistes empresonats per la causa de l'1-O. El president espanyol ho ha fet en un escenari destacat com és el Liceu i s'ha envoltat de personalitats de la societat civil que el recolzaven. A les butaques del teatre barceloní s'hi han aplegat persones com a delegada del govern espanyol, Teresa Cunillera, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el president de Foment, Josep Sánchez Llibre, el president de Saba, Salvador Alemany, el del Banc de Sabadell, Josep Oliu o el del Cercle d'Economia, Javier Faus.  

En mig de tot aquest públic almenys una persona ha interromput el seu discurs amb crits “Visca la terra” i “la independència l’única solució”, just després que el president espanyol anunciés la concessió dels indults. Davant de la interrupció de l'espontani, Sánchez ha reconegut el "rebuig" que genera la mesura de gràcia tan en part de la societat catalana com de l'espanyola.

 

Tensió per l'acte de Sánchez 

El rebuig que el president espanyol reconeixia que causaven aquestes mesures s'ha plasmat també als carrers. Davant del Liceu s'han concentrat diversos grups independentistes i també algun unionista  per expressar el seu malestar amb la presència de Pedro Sánchez per anunciar els indults.

 

Imatge principal: El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant una roda de premsa al Parlament / Sergi Alcàzar