L'economista Xavier Sala-i-Martin ha carregat durament contra els líders de Ciutadans un cop s'ha sabut que el vocal de la Junta Electoral Central Andrés Betancor va estar a sou de Ciutadans mentre a la JEC es prenien acords sobre els líders independentistes, com ara impedir que Carles Puigdemont es presentés a les eleccions europees o instar el procés contra Quim Torra pels llaços grocs a instàncies de la formació taronja.

"Els senten? És el silenci. És el silenci d'Inés Arrimadas, Albert Rivera, Luis Garicano i Jordi Cañas 24 hores després que s'hagi destapat que el partit que dirigeixen tenia comprats membres d'aquesta JEC que obliga a retirar llaços i inhabilita presidents", denuncia Sala-i-Martin a Twitter. L'economista acaba el seu missatge amb un contundent "#QueAscoDáis".

L'economista mira a Europa i apunta que els liberals europeus "haurien d'avergonyir-se" de tenir entre les seves files "aquesta colla de gent malèfica, manipuladora i tòxica. Tot el que toquen, ho enfonsen", conclou. I avisa el grup parlamentari europeu ALDE: "Podríeu ser els pròxims".

El president Quim Torra ja ha anunciat que presentarà una querella contra Betancor i, si escau, contra altres membres de la JEC que van estar a l'origen de la seva inhabilitació per suborn i prevaricació.