Ciutadans va pagar mensualment un vocal de la Junta Electoral Central (JEC) mentre aquest participava en debats decisius sobre Catalunya i sobre el desenvolupament de les eleccions entre els anys 2017 i 2019, segons assegura ElDiario.es. Betancor va participar en resolucions decisives com l'exclusió de la candidatura de Carles Puigdemont a les europees de 2019. També va prohibir les candidatures de Toni Comín i Clara Ponsatí.

Aquest membre de la JEC és Andrés Betancor, catedràtic de Dret Administratiu a la Universitat Pompeu Fabra. Betancor va entrar a la JEC l'octubre de 2017, moment en què ja ocupava un càrrec d'assessor i un despatx a les oficines del Congrés dels Diputats.

Fonts del partit unionista han admés a aquest mitjà que tenien en nòmina Andrés Betancor al mateix temps que exercia com a vocal a la JEC. Aquestes fonts, que no han donat detalls sobre quines funcions tenia Betancor dins el partit, han explicat que la comptabilització dels dos càrrecs no és il·legal. 

Quan Ciutadans li va oferir un sou i un despatx a Betancor, aquest va demanar permís a la UPF per comptabilitzar les seves funcions docents amb l'ingrés a Cs. Uns mesos més tard va rebre l'oferta de vocal a la JEC.

Betancor no va parlar dels seus vincles amb la formació que liderava Albert Rivera quan va comparèixer davant la comissió de nomenaments que li obriria la porta a la JEC. És més, l'aspirant a vocal va recordar que "la finalitat de l'administració electoral és garantir la transparència i objectivitat del procés electoral i el principi d'igualtat", segons recull el Diari de Sessions.

Torra i els llaços grocs

Betancor també va signar l'ordre de la JEC que el març del 2019 reclamava al president Quim Torra retirés els llaços grocs dels edificis oficials. La Junta Electoral va actuar a instàncies de la denúncia plantejada per Ciutadans. Aquesta va ser la llavor que ha acabat amb la inhabilitació de Torra, pendent encara del recurs davant del Tribunal Suprem.