Aparcar la independència a canvi d'una millora del tracte fiscal. El president espanyol, Pedro Sánchez, està disposat a acceptar les exigències econòmiques del Govern i, així, amortitzar els 6.000 milions d'euros que la Generalitat reclama a l'Estat, segons publica La Razón. I no només això. També està disposat a anul·lar el judici contra Companys i reconèixer les vegueries.

El vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, ja va recordar fa poc més d'una setmana que aquests 6.000 milions "haurien d'estar sobre la taula si l'Estat vol complir amb tot el que comporta el sistema de finançament vigent".

Precisament per això, el diari citat assegura que el govern del PSOE "està preparant una oferta que no podran rebutjar" perquè Sánchez assegura que complirà amb la disposició addicional tercera de l'Estatut de Catalunya, la que contempla que les inversions que ha de realitzar l'Estat amb l'objectiu de corregir el dèficit d'infraestructures han de ser per un període de set anys i "s’han d’equiparar al seu percentatge del PIB respecte del total".

A banda de prometre una millora de la xarxa de Rodalies i acabar el Corredor Mediterrani, el president espanyol també incrementaria les aportacions de la llei de la dependència, així com les inversions per ampliar la plantilla dels Mossos d'Esquadra i faria que Barcelona pogués acollir institucions estatals.

De fet, la vicepresidenta espanyola, Carmen Calvo, ja va voler oferir ahir al Govern un "diàleg obert i sense noses" i va assegurar que "cal parlar de manera oberta i respectuosa".