Pedro Sánchez ha recordat aquest dijous des de Brussel·les que Espanya és un estat "de dret" on tothom se sotmet a la Junta Electoral. El president del govern espanyol ha reaccionat així a la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) d'ordenar als Mossos que retirin llaços grocs i símbols a favor dels presos dels edificis públics de la Generalitat i de portar Quim Torra a la Fiscalia per que investigui si ha comès un delicte de desobediència.

"Les institucions han de ser neutrals, són de tothom, és igual el que votin", ha afirmat Sánchez. També ha afirmat que la JEC ha estat "clara" i que "ha mandatat a qui ha mandatat perquè es retirin els símbols". El govern espanyol, ha afegit, ho respecta i "cadascú ha d'assumir les seves responsabilitats polítiques".

Sánchez ha subratllat que en els processos electorals "les institucions han de ser neutrals" perquè "són de tots, és igual el que votin". "Si hi ha alguna cosa que hem de preservar tots els dirigents polítics és aquesta neutralitat", ha matisat.