Quina setmana per al president del Govern espanyol. Comença colpista contra la unitat d'Espanya i acaba traïdor a la corona. L’obsessió per atacar Pedro Sánchez i el seu govern és una mina per a les portades de la premsa antigovernamental madrilenya. Certament, ell i els seus ministres no fan curt a l’hora de fornir de matèria primera. Però si no troben tema, aquests diaris se l’inventen i santes pasqües.

És el que fa l’ABC d’avui a la seva portada.

ABC

Sánchez no ha fet res aquest divendres que justifiqui ni el títol ni el pòster. Al contrari. Ha celebrat consell de ministres a Sevilla –on aquest diari hi té una famosa edició– i ha fet el rendezvous de rigor a Susana Díaz, dues operacions inscrites en el pla de promoció de la presidenta andalusa, que les passarà magres per mantenir el càrrec el proper i electoral 2 de desembre.

A més a més –malgrat l’opinió contrària del Consell d’Estat– el govern espanyol va anunciar ahir que recorrerà al Tribunal Constitucional la reprovació del Rei pel Parlament de Catalunya. Què més vols, Manolito?

Hipòcrita

Doncs no. Per a l’ABC, Sánchez és un hipòcrita. Perquè mentre amb la dreta raspalla al Rei, amb l’esquerra tolera que aquest mateix divendres els seus “socis” (traducció: els partits que li van votar la censura contra Rajoy) a l’Ajuntament de Barcelona aprovin una moció on es reprova Felip VI i, per paga, es demana l’abolició de la monarquia, que és al republicanisme local com el cafè, copa i puro a un banquet.

El PSC municipal, que és el partit de Sánchez, hi ha votat en contra amb molta energia però, per algun motiu que no s’explica, el diari monàrquic no ha considerat aquesta actitud prou lleial.

El pobre president ha fet tot el que estava a les seves mans per restituir l’honor tacat de la corona espanyola, fins i tot saltar-se el dictamen del Consell d’Estat i enviar la reprovació de la cambra catalana al Tribunal Constitucional. No li ha servit de res. Deu ser que a l’ABC la consigna és com aquell acudit: “Pega a Pedro Sánchez; si tu no saps per què, ell sí”.

Tres detalls de La Razón

Un és aquest titular petitet: “Detenen un republicà pels paquets bomba”. No és el que et penses. És un republicà dels de Trump, com aclareix més o menys a l’avantítol. Llegit així ràpid, però, impressiona el que pot arribar a imaginar un lector d’aquest diari.

LR

L’altre és el que informa que la princesa Leonor “farà el seu primer ‘discurs’ públic: llegirà la Constitució el dia del seu aniversari”. Pobra. No li podrien fer bufar les espelmes del pastís com tothom?

El tercer és que el govern espanyol ha dit que els jutges del Suprem són “molt sentimentals”. Home, a la vista de com va la cosa de l’1-O, “sentimental” potser no seria l’adjectiu més adient. O sí.

El Mundo obre portada amb una més de les seves “investigacions”, que consisteixen a reproduir un altre informe més de la policia espanyola on es diu nosequè dels independentistes dolentots. I El País, fa una portada d’aquestes amb moltes coses, que sol ser senyal que no sabien gaire què fer.

EM

EP