L'acte del passat dijous al Parc del Fòrum, amb Pedro Sánchez expressant el seu suport inequívoc a Jaume Collboni perquè el socialista esdevingui el nou alcalde de Barcelona després de les eleccions municipals del 28 de maig va ser l'assaig general del qual ha de passar en aquestes dues setmanes de campanya electoral. Fins a una desena dels disset ministres que té el PSOE al govern espanyol desembarcaran a Barcelona en els pròxims dies per acompanyar Collboni segons han explicat fons del partit. Aquests culminaran amb el tancament de la campanya el divendres 26 de maig, amb un esdeveniment multitudinària en què també participarà Pedro Sánchez i l'expresident del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. Abans d'aquest acte al vespre, Sánchez visitarà acompanyat del primer secretari del PSC, Salvador Illa, Lleida i Tarragona, fet que demostra també l'especial interès del partit per governar a les quatre capitals catalanes, tot i que en algunes ho tenen més complicat que en d'altres. A mitjan abril, Sánchez ja va passejar-se per Girona amb la candidata socialista a l'alcaldia, Silvia Paneque, després de visitar la seu de la farmacèutica Hipra. 

🗓️ Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya, tota la llista

📝 Candidats a les eleccions municipals 2023 a Barcelona: tota la llista

El primer membre del Consell de Ministres no es farà esperar. María Jesús Montero, titular d'Hisenda i vicesecretaria general del PSOE aterrarà a la capital catalana dijous, hores abans que comenci oficialment la campanya electoral, amb un acte al barri del Carmel. En aquest hi participarà també Salvador Illa i serà el tret de sortida a dues setmanes plenes d'actes arreu dels 10 districtes de la ciutat. Cal tenir en compte que Pedro Sánchez estrenarà la campanya ben lluny de l'Estat. Serà a Washington, on es reunirà amb Joe Biden a la Casa Blanca després que fins ara, les seves trobades fossin més aviat limitades. També està previst que acompanyin a Collboni pesos pensants dins l'executiu com són Nadia Calviño, vicepresidenta i ministra d'Economia, o Margarita Robles, titular de Defensa, segons han explicat aquest dilluns fonts del partit. A banda dels ministres i del mateix president del govern espanyol en el tancament de la campanya també està prevista la implicació d'alguns dels exalcaldes socialistes. Precisament, bona part de la campanya de Collboni es basa a reivindicar la tasca dels batlles del seu partit al capdavant de la ciutat, ja que, defensa, els millors anys de Barcelona van ser els de la Barcelona socialista. Dijous passat, Pedro Sánchez ho resumia assegurant que "Barcelona és una gran ciutat, però encara ho ha estat més quan ha tingut alcaldes del PSC". 

El PSOE abandona Madrid i tancarà la campanya a Barcelona 

El fet que el president del govern espanyol hagi triat la capital catalana per tancar la campanya electoral del PSOE demostra la importància que li dona en aquestes eleccions municipals, pocs mesos abans d'enfrontar-se a les urnes  a Alberto Núñez Feijóo. Sense anar més lluny, aquesta és la primera vegada que el partit celebra el tancament a Barcelona: en les tres darreres eleccions, els socialistes van optar per fer-ho a Madrid, fins i tot el 2011, en plena explosió del moviment del 15-M. Enguany, però, les seves perspectives a la capital de l'Estat són bastant negatives, mentre que Jaume Collboni lidera algunes de les enquestes preelectorals i està en plena batalla per prendre l'alcaldia de Barcelona, competint amb Xavier Trias i Ada Colau. L'alcaldessa també rebrà el suport de la part morada del govern espanyol amb el ministre de consum Alberto Garzón (d'Izquierda Unida), mentre que la vicepresidenta i amiga de l'alcaldessa, Yolanda Díaz, visitarà la ciutat en fins a tres ocasions i també tancarà la campanya a Barcelona. 

El desembarcament de ministres socialistes que es viurà durant la campanya electoral per donar suport a Collboni recorda al que va tenir lloc a Barcelona durant Sant Jordi. En aquella ocasió, Pedro Sánchez no va venir a gaudir de la Diada, ja que era de viatge oficial a Portugal. En canvi, si que hi eren els ministres del PSC, Miquel Iceta i Raquel Sánchez i també Félix Bolaños. El titular de Presidència va fer un tour per Catalunya, vistiant Montserrat, Badalona i El Vendrell i també va trobar el temps per donar suport a Jaume Collboni des del barri de la Vallcarca. A banda dels socialistes, també hi havia a Barcelona Yolanda Díaz, Irene Montero i l'exregidor de l'Ajuntament, Joan Subirats, ministre d'Universitats. Un desplegament propi de campanya electoral.