L’alcaldessa de Barcelona i candidata a la reelecció per Barcelona en Comú, Ada Colau, comptarà durant la campanya per a les eleccions municipals 2023 amb el reforç de la vicepresidenta del govern espanyol, ministra de Treball i líder de Sumar, Yolanda Díaz, que es desplaçarà fins a tres ocasions a la capital de Catalunya per mostrar el seu suport explícit —i recíproc— a la candidatura, mentre que per la part de Podemos es comptarà, de moment, amb la presència de la secretària d'organització, Lilith Verstrynge en una ocasió. També participarà en una ocasió el ministre de Consum, Alberto Garzón, d'Izquierda Unida.

🗓️ Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya, tota la llista

📝 Candidats a les eleccions municipals 2023 a Barcelona: tota la llista

Aquests són alguns dels detalls que ja s’han donat a conèixer de la campanya electoral de Colau, que farà el tret de sortida a la sala de festes La Paloma la nit de dijous i que comptarà amb diversos actes principals concentrats en els caps de setmana. Així, per dissabte 13, hi haurà un important acte a la Plaça Major de Nou Barris amb la primera visita de Díaz, mentre que diumenge, 14 de maig, Colau farà el seu únic acte previst fora del terme municipal, que tindrà lloc al Prat de Llobregat, on participarà a la Paella del Baix com a acte metropolità.

Pel segon cap de setmana de campanya, Ada Colau participarà el dissabte, 20 de maig, en un acte al Mirador del Carmel, amb Yolanda Díaz —per segon cop— i l’eurodiputada María Eugenia Rodríguez Palop, mentre que diumenge, 21 de maig, Colau comptarà amb Garzón i Verstrynge en un acte a la plaça de la Marina. Pel que fa a l’acte central de la campanya, aquest tindrà lloc el dimecres 24 a la plaça de Catalunya, mentre que el tancament tindrà lloc el divendres 26 al parc de Sant Martí, novament amb Yolanda Díaz. Pel que fa a la nit electoral, encara no s’ha determinat l’espai on se seguirà, però s’ha descartat el lloc habitual, la Fabra i Coats, ja que aquest cop funcionarà com a col·legi electoral.

La campanya de Barcelona en Comú tindrà una estructura base que consistirà en contactes informatius al matí on es presentaran propostes de ciutat, mentre que a les tardes hi haurà actes sectorials amb experts en diferents àmbits o bé esdeveniments en diferents barris de la ciutat. Els matins dels caps de setmana es reservaran pels grans actes. La campanya compta amb un pressupost de 180.040 euros per despeses ordinàries i 220.890 per a enviament de propaganda electoral. La intenció de Barcelona en Comú és assumir les despeses amb estalvis, donacions i microcrèdits.