Els del PP de Madrid estan de celebració després dels resultats que va obtenir Isabel Díaz Ayuso a les eleccions d'aquest dimarts, Vox, probablement, també està de celebració, però no tota la dreta té motius per estar contenta. Ciutadans es va proclamar com el clar perdedor dels comicis madrilenys en quedar-se sense representació a l'Assemblea de Madrid.

TUIT Jordi Sanchez  Ayuso elecciones Madrid

El secretari general de Junts, Jordi Sànchez, ha mostrat la seva alegria en una piulada després de veure la patacada de Ciutadans a Madrid. Des de la presó de Lledoners, Sànchez ha qualificat els resultats de la formació que lidera Inés Arrimadas de "justícia poètica".

"Que Madrid sigui la tomba de Ciudadanos i Edmundo Bal és justícia poètica", ha assegurat en un missatge a les xarxes. Sànchez ha indicat que Cs va néixer "per crispar la política a Catalunya i portar l’espanyolisme a les nostres institucions". De la mateixa manera, s'ha referit al seu candidat, Edmundo Bal, de qui ha recordat que com a advocat de l'Estat volia que el Tribunal Suprem condemnés els presos polítics a més de 15 anys de presó.

Ciutadans no ha aconseguit representació a l'Assemblea de Madrid a les eleccions d'aquest dimarts i ha vist frustrat el seu objectiu de recuperar el poder a la Comunitat de Madrid, on governava amb el PP fins al març passat.

D'aquesta manera, s'accelera la decadència que el partit va iniciar a les eleccions generals de novembre de 2019 i que Inés Arrimadas no ha aconseguit frenar l'any i dos mesos que porta com a presidenta, un període en el qual Cs s'ha enfonsat a Catalunya, on a les darreres eleccions va perdre 30 escons, i ha perdut el poder en dos de les quatre comunitats autònomes on governava.

"Es tornarà al govern de Madrid"

El candidat de Cs a la presidència de Madrid ha reconegut el mal resultat obtingut en aquestes eleccions però ha advertit que continuaran treballant pel "projecte de centre i concòrdia" i ha assegurat que Cs concorrerà a les eleccions de 2023 a la regió i "es tornarà al govern".

madrid elecciones Edmundo Bal Ciudadanos 2021 EFE

El candidat de Ciutadans a les eleccions madrilenyes, Edmundo Bal / EFE

"En un any i mig hi haurà eleccions. Hi trobaran Cs una altra vegada amb propostes, una altra vegada amb concòrdia i un missatge d'unió. No caurem en l'enfrontament i la polarització on ens volen portar uns altres. Ens emplacem per, en any i mig, tornar al govern de Madrid", ha dit al costat dels seus números 2 i 3, Esther Ruiz i César Zafra, i la vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís.

 

Foto principal: El secretari general de Junts, Jordi Sànchez / Sergi Alcàzar