El tema estrella de la setmana és i serà el resultat de les eleccions a Madrid d'aquest dimarts. Isabel Díaz Ayuso ha guanyat àmpliament les eleccions a l'Assemblea de Madrid amb 65 escons (més del doble dels aconseguits ara fa dos anys), amb més del 99% del vot escrutat.

Les xarxes socials estan plenes de reaccions sobre els resultats electorals, i moltes són de dirigents polítics catalans. El líder del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, s'ha mostrat eufòric en una piulada senzilla i on no felicita la seva companya de partit per la victòria: "Viva la Libertad y Viva España".

TUIT Alejandro Fernández Ayuso elecciones Madrid

El dirigent d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha volgut enviar "sort" als madrilenys i madrilenyes després de la victòria del PP que comptarà amb el suport de l'extrema dreta de Vox. Rufián ha assegurat que Isabel Díaz Ayuso ha guanyat "obrint bars i tancant hospitals".

TUIT Gabriel Rufian Ayuso elecciones Madrid

De la mateixa manera, Rufián ha enviat un missatge de suport a Pablo Iglesias. El líder de Podem va anunciar aquest dimarts a la nit que deixa la política després de set anys al capdavant de la seva formació. Ho ha anunciat durant la compareixença per valorar uns resultats electorals que ha qualificat de "tragèdia". "Deixo tots els meus càrrecs, deixo la política de partit entesa com a política institucional, i malgrat que seguiré compromès amb el meu país no seré un tap per a la remodelació de lideratges", ha sentenciat.

TUIT Gabriel Rufian Ayuso elecciones Madrid

El secretari general de Junts, Jordi Sànchez, no ha fet cap referència a la victòria d'Ayuso però sí que s'ha centrat en la gran patacada de Ciutadans, que s'ha quedat fora de l'Assemblea de Madrid. "Que Madrid sigui la tomba de Ciutadans i Edmundo Bal és justícia poètica", ha escrit en un missatge a Twitter.

TUIT Jordi Sanchez  Ayuso elecciones Madrid

Sànchez ha assegurat que el líder de Ciutadans a Madrid, Edmundo Bal, "com a advocat de l'Estat volia que el Suprem ens condemnés a més de 15 anys de presó".

La líder dels comuns a Catalunya, Jéssica Albiach, ha volgut dedicar unes paraules al seu company Pablo Iglesias: Lideratge, intel·ligència i generositat". En la mateixa línia, ha recordat que Iglesias "va començar el canvi polític al país" i que ella i els seus "el continuaran".

TUIT Jessica Albiach  Ayuso elecciones Madrid

Finalment, el president de Vox al Parlament, Ignacio Garriga, ha compartit una fotografia amb la candidata de Vox a Madrid, Rocío Monasterio, i l'ha felicitat. "Enhorabona Monasterio, no ha estat fàcil però has obert el camí que acabarà amb Sánchez fent les maletes", ha dit en una piulada. 

TUIT Ignacio Garriga  Ayuso elecciones Madrid

La candidata de Vox a les eleccions madrilenyes ha mostrat la "plena satisfacció" del seu partit pels resultats electorals. "Volem transmetre que en els pròxims dies facilitarem la investidura com a presidenta a Ayuso", ha afirmat després de felicitar la candidata del PP pels resultats obtinguts a Madrid. 

I Ciutadans? El líder de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, no s'ha pronunciat. Ni una piulada. La gran derrota de la jornada se l'ha endut Ciutadans, que ha desaparegut de la cambra legislativa madrilenya després de perdre els 26 escons que va aconseguir el 2019.

 

Foto principal: El líder del PP català, Alejandro Fernández, i la candidata del PP a Madrid, Isabel Díaz Ayuso