Les negociacions entre les diferents famílies del PDeCAT per evitar una crisi oberta en l'assemblea d'aquest cap de setmana entre el sector afí a Carles Puigdemont i la direcció de Marta Pascal van aconseguir tancar ahir una proposta que implicava totes les parts. La fórmula plantejada va rebre el suport de Puigdemont i dels dirigents del partit empresonats a Lledoners, que estan participant molt activament en les converses, però no ha aconseguit el vistiplau de Pascal, segons fonts del partit.

La proposta d'acord que s'havia consensuat es basa en una direcció on David Bonvehí ―actual número dos de Pascal― figuraria com a president del PDeCAT i la direcció donaria cabuda a tots els sectors, inclòs Pascal, tot i que no hi hauria ni coordinador general ni coordinador d'organització.

Això hauria de permetre la transició de la formació cap a la Crida Nacional de Puigdemont, però sobretot permetria que el PDeCAT fes front a les eleccions municipals de l'any vinent sense conflictes interns.

La negativa de l'actual coordinadora a acceptar aquesta proposta és el que ha provocat que aquest matí, els crítics considerin gairebé inevitable presentar una candidatura alternativa en cas que Pascal pretengui continuar al capdavant del partit.

Amb tot, els negociadors insisteixen que fins diumenge hi ha temps per tancar una entesa.