La manifestació de Societat Civil Catalana (SCC) a Barcelona​ aquest 8 d'octubre espera reunir milers de ciutadans contraris a una possible llei d'amnistia. La convocatòria arrencarà a les 12 hores, moment que ja hauran arribat diversos autocars d'arreu de l'Estat per intentar omplir els carrers de la capital catalana. L'entitat espanyolista ha rebut el suport de diferents partits polítics, els quals han confirmat també l'assistència dels seus principals líders a la protesta. 

🔴 Manifestació del 8 d'octubre a Barcelona, DIRECTE | Última hora i reaccions contra l'amnistia


📌 Societat Civil Catalana: què és i per què convoca la manifestació del 8 d'octubre a Barcelona
 

Quins partits participen en la manifestació d'aquest 8 d'octubre a Barcelona?

Una de les formacions que ha encoratjat als ciutadans a participar en la mobilització de Societat Civil Catalana ha estat el Partit Popular. De fet, el seu líder, Alberto Núñez Feijóo, ja ha confirmat la seva presència a Barcelona aquest diumenge 8 d'octubre. "Aniré com un més, com un català més, com un gallec més o com un madrileny més, no sé qui aniran, però m'imagino que anirem persones que no solament han nascut a Catalunya, sinó en qualsevol altre lloc d'Espanya", va afirmar en una roda de premsa. Així mateix, el dirigent popular va assegurar que per ser "coherent" amb el que havia defensat en la seva investidura al Congrés havia d'estar "en aquesta manifestació" contrària a l'amnistia

Més membres del PP a la manifestació de Societat Civil Catalana

A banda de Feijóo, altres dirigents del PP han confirmat la seva assistència a l'acte de Societat Civil Catalana. La primera a fer-ho va ser la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que va avançar fa dues setmanes que hi seria. Ara, s'hi han sumat el president de la Regió de Múrcia, Fernando López Miras, i el president d'Aragó, Jorge Azcón, segons han confirmat a Europa Press fonts dels seus equips. De la mateixa manera, assistiran a la manifestació de Barcelona en contra de l'amnistia el president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, i el president de Castella-la Manxa, Paco Núñez.

Vox, present a Barcelona aquest 12 d'octubre

Per la seva banda, Vox ha fet una crida a manifestar-se a Barcelona aquest 8 d'octubre per defensar "la unitat nacional". Santiago Abascal va parlar sobre la mobilització, confirmant també la seva participació. De fet, el líder del partit d'ultradreta va mostrar-se  a favor d'"una mobilització permanent" per impulsar la "il·legalització els partits separatistes". "Volem que els espanyols sàpiguen que estem disposats a lluitar als tribunals, a les institucions i als carrers, i ho farem amb totes les conseqüències", va exclamar.

La diputada de Vox al Parlament María García Fuster també ha confiat en "una reacció massiva dels espanyols" aquest 8 d'octubre i ha animat tots els afiliats i simpatitzants del partit d'ultradreta a donar suport a la mobilització.