"Allà hi seré". Han estat les paraules de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, per confirmar que el pròxim 8 d'octubre assistirà a la manifestació a Barcelona contra l'amnistia. La protesta, convocada per Societat Civil Catalana, se celebrarà sota l'eslògan "no en el meu nom", i tindrà lloc el dia 8 d'octubre a la capital catalana. La presidenta de l'entitat constitucionalista, Elda Mata, ha explicat que es vol "donar veu als ciutadans catalans i de la resta d'Espanya que no estan disposats a acceptar que siguin objecte de negociació qüestionis que minarien els fonaments del sistema democràtic i de llibertats de la Constitució".  La mobilització se celebrarà al migdia i encara no s'ha concretat des d'on començarà. Societat Civil Catalana aspira a una manifestació "unitària i transversal" sense protagonisme dels polítics. L'entitat treballa en una llista "potent" de personalitats perquè hi participin.

Ayuso carrega contra l'amnistia

Isabel Díaz Ayuso ha tornat a la càrrega aquest dimarts contra l'amnistia i l'autodeterminació que reclamen els partits independentistes. Ayuso ha assegurat que "no hi ha més gran humiliació" que concedir una amnistia als encausats del Procés i ha negat que Catalunya hagi estat "mai una nació". En la seva línia, la presidenta de la Comunitat de Madrid ha acusat el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, de canviar "els vots per impunitat". "Espanya és l'única nació que hi ha hagut durant segles a Espanya", ha volgut subratllar Ayuso, preguntada per si s'ha d'abordar "l'encaix" de Catalunya. 

Sobre la nació catalana, a parer d'Ayuso, "això d'inventar una nació perquè uns quants que fa tant de temps que viuen volent menjar sense treballar, d'aquest negoci, i que no s'acontentaran mai és una absoluta fal·làcia". Així mateix, també titlla de "negoci" per a l'independentisme que "cada dia exigeixin més i més diners en detriment de tots els espanyols".

Societat Civil Catalana crida a mobilitzar-se contra l'amnistia i l'autodeterminació el 8 d'octubre

L'entitat espanyolista Societat Civil Catalana (SCC) ha convocat una manifestació a Barcelona contra l'amnistia i l'autodeterminació el pròxim diumenge 8 d'octubre. Amb el lema "No en el meu nom", l'organització espanyolista protestarà contra les reclamacions de l'independentista en la negociació de la investidura del líder del PSOE, Pedro Sánchez, com a possible president del govern espanyol. Des de l'entitat espanyolista expressen que la situació política i social actual d'Espanya se situa en una "cruïlla" i alerten que els independentistes "van aprendre que no valia la pena penedir-se" i que han aconseguit "impunitat i minar la força de l'Estat i la credibilitat". Així mateix, envien un dard a Pedro Sánchez afirmant que "les cessions als independentistes són un camí equivocat" i que l'indult "ha elevat les exigències separatistes a un nivell superior com l'amnistia" i avisen que l'autodeterminació "no té cabuda" dins de la llei.